hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Numan Kurtulmuş: Meclis iç tüzüğünü de değiştireceğiz

    Numan Kurtulmuş: Meclis iç tüzüğünü de değiştireceğiz
    expand

    Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İnşallah seçimden sonra seçim sistemini de siyasi partiler yasasını da meclis iç tüzüğünü de değiştireceğiz. 12 Eylül'ün artığı ne varsa, kalan bütün artıklarını, sizin çalışmanızla, milletin desteğiyle çöp tenekesine atacağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haldun Alagaş Spor Kompleksi'ndeki AK Parti Ümraniye 5. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Kurtulmuş, sık sık dile getirdikleri "Yeni Türkiye"nin, millet egemenliğinin bütün kurum ve kuruluşlarla oluşturulduğu bir Türkiye anlamına geldiğini söyledi.

    Yeni Türkiye'nin, insanların kendi kültürel mirasıyla buluştuğu, devlet-millet arasındaki bütün uyuşmazlıkların giderildiği bir ülke olacağını vurgulayan Kurtulmuş, "Yeni Türkiye, büyük medeniyetimizin yeniden ayağa kalktığı, devletin bütün kurumlarıyla milletin emrinde olduğu, kendine ev ödevleri verilen değil, ne yapacağına, nasıl hareket edeceğine halkın karar verdiği bir Türkiye'dir" diye konuştu.

    Kurtulmuş, bu yolda çok büyük mesafeler kat ettiklerini anlatarak, şöyle devam etti:

    "Milletimiz, 20 yıl önce rüyasında görse bile inanamayacağı imkanlara kavuştu. Türkiye kendi kültürüyle, geçmişiyle buluştu. Devlet milletle buluştu. Bunlar yeterli değil. Büyük adımlar atıldı ama alınacak daha çok mesafe var. Bundan sonraki 2015 seçimleri, en az 30 Mart, 30 Ağustos kadar önemli. Eskiden, bu milletin inançlarıyla uğraşılan, 18 sene minarelerinden ezan diye zorla 'Tanrı uludur' denilen, imam hatipleri kapatılan, başörtüsü yasaklanan, milletin değerleriyle, inançlarıyla dalga geçilen bir ülke vardı. Bu ülkede eskiden sayısız darbe teşebbüsü oldu, başbakanlar asıldı, zorla iktidardan indirildi. Siyasi cinayetler oldu, köyler yakıldı."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni Türkiye'de bunların yaşanmadığını dile getiren Kurtulmuş, "Yeni Türkiye, IMF'ye avuç açan değil, borç verme durumuna gelen, artık genç kızların üniversiteden atılmak bir yana, başörtülü milletvekillerinin meclise girdiği, isteyen herkesin kendi dilinde halay çektiği, şarkı söylediği, her yerinde imam hatiplerin açıldığı bir ülke oldu. Bunlar yeterli mi? Hayır. Daha gidecek çok yol var. Türkiye'yi hep beraber 2023, 2071'e götüreceğiz. Bütün dünyanın itibar ettiği Türkiye'yi kuracağız" şeklinde konuştu.

     Seçim barajını kaldırma tartışmaları

    Kurtulmuş, 2015 seçimlerinin hayati önem taşıdığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "İnşallah, anayasayı değiştirecek bir çoğunlukla iktidara geleceğiz. İnşallah, başkanlık temelli bir anayasayı hep beraber Türkiye'ye hediye edeceğiz. Şimdi baraj, maraj, 'acaba AK Parti takılır mı?' diye oyunlar oynuyorlar ya. Hodri meydan. Daha önce de demiştik. 'Gelin seçim sistemini değiştirelim. Sıfır barajla, yüzde 5 barajla seçime girelim'. Yapmadılar. İnşallah seçimden sonra seçim sistemini de siyasi partiler yasasını da meclis iç tüzüğünü de değiştireceğiz. 12 Eylül'ün artığı ne varsa, kalan bütün artıklarını, sizin çalışmanızla, milletin desteğiyle çöp tenekesine atacağız. Yapacak çok işimiz var. 12 Eylül'ün bütün kalıntılarını çöpe atmak için inşallah anayasayı değiştirecek çoğunlukla bu seçimde iktidar olacağız ve parlamentoya geleceğiz."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuşmasının ardından Kurtulmuş'a, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can tarafından, üzerinde Arapça "Bismillahirrahmanirrahim" yazan tablo hediye edildi. Kongreye, AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, AK Parti İstanbul İlBaşkanı Aziz Babuşcu, bazı milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer katıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow