hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "O" profesör tutuklandı

    O profesör tutuklandı
    expand

    Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i, bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Prof. Dr. Ahmet G. tutuklandı. Profesörün, Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilirken, "Ne yapalım, hayırlısı böyleymiş" dediği öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savcılıkça ifadelerine başvurulan Ahmet G. (53) ile Asuman S. (28) tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Şüphelilerden Ahmet G. tutuklandı, Asuman S. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

    Geçen pazartesi günü cinayeti işledikten sonra bir otele yerleşen Prof. Dr. Ahmet G.'nin burada, yakalandığı perşembe gününe kadar otelden çıkmadığı ve en iyi ağır ceza avukatını bulmak için araştırma yaptığı öğrenildi. Dün adliyede yaklaşık 8 saat sorgulanan Prof. Dr. Ahmet G.'nin tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildikten sonra, "Ne yapalım, hayırlısı böyleymiş" dediği ileri sürüldü. Mahkemede ifadesi tamamlanan Prof.Dr. Ahmet G., 'Kasten adam öldürme' suçundan tutuklanarak, cezaevine kondu.

    Cinayetin ardından emeklilik dilekçesini üniversite yönetimine sunduğu öğrenilen Prof.Dr. Ahmet G.'nin dilekçesinin Sosyal Güvenlik Kurulu'na gönderildiği bildirildi. Eşi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G.'nin de geçen çarşamba günü rapor aldığı ve önümüzdeki hafta içi göreve başlayacağı öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Boğazında ve vücudunda bıçak izlerine rastlanılan Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in cesedi, Alaaddin Keykubat Yerleşkesi'nde Mühendislik Fakültesi dekanlık binasındaki odasında dün bulunmuş, olayla ilgili aynı üniversiteden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet G. gözaltına alınmıştı.

    Ahmet G'nin, Özdemir'i fakültede şirket elemanı olarak çalışan bir kadın ile ilişkisini öğrendiği için öldürdüğü ileri sürülmüştü.

    Sekreter ikinci evliliğini yapmış

    "Cinayete iştirak suçundan" gözaltına alınan çıkarıldığı mahkemece "adli kontrol" kararıyla serbest bırakılan sekreter Asuman S. de evine kapandı, basın mensuplarının görüşme talebini reddetti.

    İkinci evliliğini yaptığı öğrenilen Asuman S.'nin, cinayetin ardından Prof. Dr. Ahmet G. ile buluştuğu öne sürülürken, ifadesinde cinayetle bilgisinin ve ilgisini olmadığını söylediği iddia edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow