hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öcalan'dan mesaj var!

    Öcalandan mesaj var
    expand

    İmralı'ya giden BDP milletvekilleri görüşmenin ardından Abdullah Öcalan'ın mesajını paylaştılar. Öcalan'ın, çözüm sürecine ilişkin, "Dönem karakter değiştiriyor. Her an derinlikli çözüm imkanları da, çatışma olasılıkları da devrededir. Özellikle hükümetin atacağı adımlar çatışma olasılığını ortadan kaldırıracağı gibi çözümü de yeni formatta derinleştirerek geliştirebilir" değerlendirmesinde bulunduğu bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BDP Milletvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder İmralı Adası'na giderek Abdullah Öcalan ile görüştü.


    Yaklaşık 3 saat sürdüğü belirtilen görüşmenin ardından İmralı Adası'ndan dönen BDP Heyeti, Abdullah Öcalan'ın çözüm süreci ile ilgili mesajını paylaştı.

    Öcalan'ın "seçim öncesi ve seçim döneminde ortaya konulan tüm baskılara, engellemelere ve başvurulan seçim hilelerine rağmen ortaya çıkan sonucun önemli olduğu" değerlendirmesinde bulunduğu bildirilen açıklamada, bu sonucun demokratik siyaset zemini ve sağladığı imkanlar bakımından örgütlü siyasal kurumlar tarafından doğru değerlendirilmesi gerektiğine de değindiği belirtildi.

    Bütün emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Öcalan'ın, o güne yönelik kapsamlı bir mektup yazdığı aktarılan açıklamada, bu mektubun 1 Mayıs'tan önce emekçilere iletileceği vurgulandı. Açıklamada, Öcalan'ın sürece ilişkin şu değerlendirmelerine de yer verildi: "Dönem karakter değiştiriyor. Her an derinlikli çözüm imkanları da çatışma olasılıkları da devrededir. Özellikle hükümetin atacağı adımlar çatışma olasılığını ortadan kaldıracağı gibi çözümü de yeni formatta derinleştirerek geliştirebilir. Çok zorlanmama rağmen süreci bugüne taşımaktan pişman değilim.

    Hatta çok önemli buluyorum. Süreç Türkiye'nin derinlikli, dışa açılımcı, demokratik hamlesine en önemli katkıyı sunacak bir yetkinliktedir. Tüm tarafları bu temelde üzerilerine düşeni yapmaya davet ediyorum. Eğer siyasi iktidar silahlı güçlerin topluma dönüş yapmasını istiyorsa gereken yasal çalışmaları hızla hayata geçirmek zorundadır. Dönüş yasası dahil olmak üzere tüm yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması tarihi önemdedir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow