hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin 15. yıl dönümünde olaylar çıktı

    Öcalanın Türkiyeye getirilmesinin 15. yıl dönümünde olaylar çıktı
    expand

    PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999'da yakalandığı Kenya'dan Türkiye’ye getirilmesinin 15. yıl dönümünde yapılan protesto eylemlerine polis müdahale etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gösteriler sebebiyle Doğu ve Güney Doğu'daki bir çok ilde sabahtan beri kepenkler kapalıydı. Diyarbakır'da düzenlenen yürüyüş ve mitinge BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, milletvekili Nursel Aydoğan da katıldı.

    Göstericilerin bir kısmı polise el yapımı patlayıcı, havai fişek ve taş atması üzerine polis biber gazı ve tazyitli suyla müdahale etti.

    Olaylar sırasında zırhlı aracın çarptığı 1 polis memuru yaralandı.

    Van, Hakkari, Ağrı, Batman, Şırnak ve ilçelerindeki gösteriler de olaylı geçti. Şırnak'ta 18, Siirt'te 6 kişi, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde ise 2 kişi gözaltına alındı. Silopi'de ise eylem sırasında kaymakamlık binasına molotof kokteyli atmak isteyen bir göstericinin elindeki şişe parçalandı. Alevler arasında kalan gösterici yanmaktan son anda kurtarıldı. Adana'daki eylem ise olaysız sona erdi.

    Öcalanın Türkiyeye getirilmesinin 15. yıl dönümünde olaylar çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır'da başta Bağlar ilçesi olmak üzere, Sur, Yenişehir Kayapınar, Şehitlik, Balıkçılarbaşı, Koşuyolu gibi bir çok yerde esnaf kepenk açmadı. Fırın ve nöbetçi eczaneler dışında tüm kepenklerin kapalı olduğu Diyarbakır’da semt pazarları da açılmadı.

    Bağlar BDP İlçe binası önünde yapılan konuşmaların ardından yürüyüşe geçen kitleye polis gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Saldırıya gençlerin de karşılık vermesiyle, Bağlar Dörtyol, Kuruçeşme ve Sento caddelerinde çatışma çıktı.

    Şırnak'ta Cizre’nin Nur Mahallesi'nde bulunan BDP Seçim Bürosu önünde toplanan çok sayıda kişi, Cudi Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Kitleye, Cudi Mahallesi Mezbahane Sokak'ta zırhlı araçlarla barikat kuran polisler tarafından gaz bombası ve plastik mermi ile müdahale edildi. Müdahale sırasında bir gazeteci başına gelen cisimle yaralandı.

    Hakkari'de Yüksekova’da üç gün önceden başlayan protesto gösterileri bugün de devam etti. Fırın ve nöbetçi eczane dışında tüm iş yerlerinin kapalı olduğu ilçede Cengiz Topel Caddesi, Yeni Mahalle, Esentepe Mahallesi ve Yeşildere Mahallesi'nde yollara barikat kurarak slogan atan göstericilere polis onlarca zırhlı araçtan gaz bombaları ve basınçlı su ile müdahale etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BDP binalarına siyah bez

    Van'da BDP Seçim Binası ve Sanat Sokağı civarında polis kitleye TOMA'dan tazyikli su sıktı. Başta çarşı merkezi olmak üzere Batman’da Diyarbakır, Gülistan caddeleri, Sanat Sokağı ve mahallelerde esnaf kepenkleri açmadı.

    Siirt'te ise, esnaf kepenk kapatırken, kentteki sivil toplum örgütleri ile BDP il binasına protesto amaçlı siyah bezler asıldı.

    Urfa'nın Suruç ilçesinde, Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 15'inci yıldönümü esnaflar kepenk açmayarak protesto etti.

    Mardin'in Nusaybin, Kızıltepe, Derik, Dargeçit ilçeleri ile Sürgücü beldesi de günü kepenk kapatarak karşıladı. Nusaybin’de sabahın erken saatlerinde ise Demir Köprü üzerinde ateş yakılarak trafiğe kapatıldı.

    Muş'un Malazgirt, Bulanık, Varto ilçelerinde BDP İlçe binaları ve evlere siyah bez asıldı. Iğdır’da ise Halfeli Durağı, Doğubayazıt Caddesi ve Rus Pazarı başta olmak üzere birçok yerde kepenkler açılmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adana'nın Seyhan, Ceyhan ve Yüreğir ilçelerine bağlı Şakirpaşa, Ova, Onur, Uçak, Denizli, Gülbahçe, Barbaros, Yenibey, Hürriyet, Küçükdikili, Dağlıoğlu, Koza, Yunus Emre, Anadolu, 19 Mayıs, Küçükkırım, Belediyeevleri, Yersuat ve Havuzlubahçe mahallelerinde bulunan esnaf, 15 Şubat’ı protesto amacıyla kepenk açmadı.

    Mersin'in Akdeniz ve Toroslar ilçelerine bağlı çok sayıda mahallede de esnaf kepenk açmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow