hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oğlu PKK'ya katılan anne 6 çocuğuyla açılık grevi başlattı

    Oğlu PKKya katılan anne 6 çocuğuyla açılık grevi başlattı
    expand

    Tunceli'de yaşayan 9 çocuk annesi Fidan Ulağ, PKK'ya katılan oglu Feramuz'un geri dönmesi için tamamı üniversiteli olan 6 çocuğuyla birlikte, Seyit Rıza Heykeli önünde süresiz açlık grevi başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Van 100'üncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 3'üncü sınıfta okurken PKK'nın dağ kadrosuna katılan 19 yaşındaki Feramus Ulağ'ın geri dönmesini isteyen Fidan Ulağ, zor şartlara rağmen çocuklarının tamamının üniversite okuttuğunu söyledi.

    Ulağ, oğlu Feramus'un 1 Aralık 2014 tarihinde ortadan kaybolduğunu, onu aramak için kardeşi Müjdat ile birlikte Van'a gittiklerini ve burada oğlunun PKK'nın dağ kadrosuna katıldığını öğrendiklerini anlattı.

    Van ve Diyarbakır'da HDP yetkilileri ile görüşen Fidan Ulağ ve oğlu Müjdat Ulağ, HDP'lilerin kendilerine, "Erbil'e gidin orda Feramus ile görüşeceksiniz" dediklerini, Erbil'e verilen adrese gittiklerini ancak adresin boş çıktığını kaydetti.

    Alevilerden Kadıköy'de dev miting

    Diyaliz hastası olan ve her hafta diyaliz makinesine bağlanan Fidan Ulağ, PKK saflarına katılan oğlu Feramus'un dönmesi için hepsi de üniversite öğrencisi olan çocukları  Sultan, Songül, Berna, Gülcan, Seylan ve üniversite mezunu oğlu Müjdat Ulağ ile birlikte Seyit Rıza Meydanı'nda süresiz açlık grevi başlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ellerinde, 'Oğlumu ve kardeşimi istiyorum' dövizleri ile açlık grevine giren Fidan Ulağ,  "Oğlum gelmeyinceye kadar bu grevi bitirmeyeceğiz, ben oğlumu geri istiyorum, sesimi duy oğlum, geri gel" dedi.

    Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde okuyan kardeşler Sultan, Songül, Berna, Gülcan ve Seylan Ulağ da, PKK'ya katılan kardeşleri Feramuz geri dönene kadar kesinlikle okullarına dönmeyeceklerini, anne ve ağabeyleriyle birlikte açlık grevine devam etmeye kararlı olduklarını dile getirdi.

    Komik gazete küpürleri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow