hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okmeydanı yine karıştı

    Okmeydanı yine karıştı
    expand

    Okmeydanı Cemevi önünde başına isabet eden kurşun sonucu yaşamını yitiren Uğur Kurt'un cemevinde yapılan cenaze töreninden sonra Okmeydanı sokakları yine karıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çoğu küçük yaşta göstericiler, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde toplanarak eylem yaptı.

    Caddeyi kapatıp polise taş atan göstericilere polis de tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti.

    Ara sokaklara kaçan eylemciler ile polis arasındaki gerginlik devam ediyor.

    Bu arada, dünkü olaylardan sonra Okmeydanı ve çevresindeki güvenlik önlemleri artırıldı.

    Polis sayısı iki katına çıkarılırken, Çevik Kuvvet ekipleri Okmeydanı'na çıkan bütün ara sokakları abluka altına aldı.

    Şark Kahvesi'ne giden ana caddeler de polis tarafından trafiğe kapatıldı.

    Sık sık çatışmaların yaşandığı Fevzi Çakmak Caddesi'nin girişine de polis tarafından şerit çekildi. Caddede çok sayıda sivil polis ekibi görev yapıyor.

    Öte yandan, dün akşam Ayhan Yılmaz adlı 42 yaşındaki kişinin atılan parça tesirli bombanın patlaması sonucu ölmesinden sonra, vatandaşlar ve basın mensupları da çatışmaların olduğu bölgeden uzaklaştırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadıköy'de polis müdahalesi

    Kadıköy Boğa Meydanı'nda oturma eylemi yaptıktan sonra polis ekiplerine taş ve molotofkokteyli atan gruba müdahale edildi.

    Altıyol Boğa Meydanı'nda toplanan bir grup, bir süre slogan attı. Daha sonra Bahariye Caddesi'ne geçen gruptakiler, Mehmet Ayvalıtaş Meydanı'na kadar yürüdü.

    Meydanda, daha önce hazırladıkları molotofkokteyllerini alan ve taş toplayan eylemciler, tekrar Boğa Meydanı'na döndü. Burada bir süre oturma eylemi yapan göstericiler, polisin dağılmaları yönünde yaptığı uyarılara taş ve molotofkokteyli atarak karşılık verdi.

    Polis ekipleri, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiği grubu dağıttı. Göstericiler, Bahariye Caddesi'nin ara sokaklarına kaçtı. Bu caddeden Moda yönüne doğru ara sokaklarda süren kovalamacada bazı göstericiler gözaltına alındı.

    Gazi Mahallesi

    Gazi Mahallesi'nde yaklaşık 50 kişilik grup yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

    İsmetpaşa Caddesi'nde saat 21.00 sıralarında toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, Okmeydanı Cemevi önünde silahla vurulan Uğur Kurt'un ölümünü protesto etti. Göstericiler, cadde üzerinde bulunan çöp konteynerlerini yola devirerek barikat kurdu ve bu barikatları ateşe verdi.

    Daha sonra polis ekiplerine taş ve molotof kokteylleri attı. Polis ekipleri de göstericilere tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Göstericiler, müdahalenin ardından ara sokaklara kaçarak dağıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow