hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okmeydanı'nda polis operasyonu

    Okmeydanında polis operasyonu
    expand

    Okmeydanı'nda geçen hafta yaşanan olaylarla ilgili olarak İstanbul Emniyeti Operasyon düzenledi. Okmeydanı, Sancaktepe ve Gazi Mahallesi'nde yapılan baskınlarda 5'i çocuk 32 kişi gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okmeydanı, Gazi Mahallesi ve  Sancaktepe'de İstanbul Terörle Mücadele ekipleri şafak vakti harekete geçti. 3 ilçede özel harekat ve hava destekli operasyon düzenledi.

    Operasyonun merkezi Okmeydanı'nda, ara sokaklara çok sayıda çevik kuvvet ekibi konuşlandırılırdı. Zırhlı araç "akrep"ler , toma ve polis helikopteri operasyona destek verdi.

    Operasyonda Uğur Kurt'un boynuna isabet eden kurşunla yaşamını yitirdiği cemevinin yakınındaki bazı adreslere baskın yapıldı.  Bu adreslerin bulunduğu sokaklara kimse sokulmadı. Aramalarda çok sayıda belge ve dokümana el konuldu.


    Aynı saatlerde, Sancaktepe ve Gazi Mahallesi'nde de operasyon vardı. Terörle mücadele ekipleri belirlenen adreslere baskın yaptı.

    Okmeydanında polis operasyonu


    5'i çocuk 32 gözaltı var

    3 ilçede düzenlenen operasyonlara 1500 polisin katıldı ve operasyonlarda 5'i çocuk 32 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şphelilerin, Okmeydanı'nda çıkan olaylarda ve daha öncesinde yaşanan sokak olaylarında polise molotofkokteyli, havai fişek ve taşlarla saldıran şüpheliler olduğu belirtilirken, şüphelilerden bazılarının işlerlerine de zarar verdiği dile getirildi. Gözaltına alınanların bazılarının, incelenen güvenlik ve polis kameralarından tespit edildiği ifade edildi.

    Polis tarafından bu sabah yapılan baskınlardaki aramalarda, 3 tabanca 1 av tüfeği, 2 el yapımı parça tesirli bomba, çok sayıda molotof, el yapımı metal sapanlar ve örgütsel doküman ele geçirildiği öğrenildi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anadolu Ajansı ise gözaltı sayısını 38 olarak açıkladı.

    Polis çatıdan girince bilgisayarı yaktılar

    Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre, bugün düzenlenen operasyonlarda Okmeydanı'nda bir adrese girmek için itfaiyeden yardım alındı. Özel harekat ekipleri, itfaiye merdivenine tırmanarak "Gençlik Federasyonu" binasına girdi. Ekipler çatıya çıkarken, binada şüphelilerden bazıları tarafından, bir odada bilgisayar ve bazı belgelerin yakıldığı öne sürüldü.

    Dün de 6 kişi gözaltına alınmıştı

    Gözaltına alınan 32 şüpheli sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Öte yandan dün düzenlenen operasyonlarda da 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow