hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otobüse kart basmama eyleminde 16 gözaltı

    Otobüse kart basmama eyleminde 16 gözaltı
    expand

    Ankara'da "ring" mağduru olduklarını belirten Hacettepeli öğrencilerin tepki göstermek amacıyla başlattıkları "otobüse kart basmama" eylemi emniyette bitti. Otobüse kart basmayan ve öğrencilerin kart basmamasını isteyerek eylem yapan 16 kişi gözaltına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'ne giden, yetersiz olduğunu ve aktarma süresinin yetmediği için tekrar para ödediklerini savunan Öğrenci Kolektifleri üyesi bir grup, EGO'nun ring otobüslerine hafta başında başladıkları 'kart basmadan binme' eylemlerini sürdürdü.

    Eylem yapan öğrenciler diğer öğrencilerin otobüslere kart basmadan binmesini istedi.

    Bunun üzerine EGO görevlileri otobüslere kart basılmadığı takdirde otobüsün hareket etmeyeceğini ve karakola çekileceğini söylediler.

    Eylem yapan öğrencilere diğer öğrenciler destek vermezken, okula geç kaldıklarını söyleyen bazı öğrenciler ise eylem yapan öğrencilere tepki gösterdiler. Zaman zaman grup ile polis ve EGO görevlileri arasında tartışmalar yaşandı.

    Benzinde indirim

    İçindekilerle emniyete götürülmek istenen otobüsün önü bazı öğrenciler tarafından kesildi. Bunun üzerine polis amiri ile grup üyeleri arasında tartışmalar yaşandı.

    Polisin uyarıları üzerine eylemciler otobüse bindirildi. Otobüs içinde bulunan 16 kişi gözaltına alınarak, otobüsle birlikte Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın enerji sorununu bitirebilecek hamle

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow