hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Otomobil eylemcilerin arasına daldı

    Otomobil eylemcilerin arasına daldı
    expand

    Bursa’nın Karacabey İlçesi İkizce Köyü’nde, KOBİ Sanayicileri Toplu İşyerleri Yapı Kooperatifi (KOTİYAK) tarafından yaptırılacak sanayi sitesine karşı çıkan köylüler, basın açıklaması yaptıktan sonra Bursa-İzmir Karayolu’nu kesti. Yoldan geçen bir otomobil, durmayarak göstericiler arasında bulunan İkizce Köyü Muhtarı Mümin Ereselli ve 3 köylüye çarptı. Plakası tespit edilen otomobil kaçarken, yaralanan muhtar hastaneye kaldırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KOTİYAK için TOKİ tarafından yaptırılacak sanayi sitesine karşı çıkan İkizce köylüleri, Doğader ve akademik oda temsilcileriyle birlikte İkizce Köyü’nde gösteri yaptı. İkizce Köyü Muhtarı Mümin Ereselli, yaptığı açıklamada, İkizce köylüleri olarak arazilerine sanayi sitesi kurulmasına karşı olduklarını bildirirken şöyle dedi:

    "Köylünün feryadını 150 imza ile Bursa Valiliği ve TOKİ’ye göndermemize rağmen kimse sesimizi duymadı. TOKİ şimdi de dava dilekçeleri gönderiyor. Köylünün sesine kulaklarını tıkayan TOKİ kamulaştırmanın dayanağı olan 1/100 bin ölçekli plan ile Toprak koruma kurulunun iptal kararlarına da gözlerini kapadı. TOKİ’nin hukuka saygılı olduğuna inanmıyoruz. Biz İkizce köylüleri olarak bu güzelim doğayı arazilerimizi koruyacağımıza söz veriyoruz Bu ata yadigarı toprağı KOTİYAK’ın rant hırsına feda etmeyeceğiz."

    Basın açıklaması ardından köylüler yürüyerek Bursa-İzmir Karayoluna çıkarak yolu kapatmak istedi. Köylüler, yolu kontrolsüz kapatmak isterken bazı araçlar geçiş yapmak istedi. Köylüler araçları durdurmaya çalışınca gaza basan bir gelin arabasının ardından 16 LRK 87 plakalı otomobil, Muhtar Mümin Ereselli ile Gülsüm Arı, Fatma Arı Osman Karakülah adlı köylülere çarptı. Çarpmasının etkisiyle yere düşen ve başını asfalta çarpan Ereselli yaralandı. Eşi Sevgi, kızı Selin ve oğlu Serhat, feryat içinde Mümin Ereselli’nin yanına koştular. Araç bu sırada kaçarken, köylüler arkasından kovalayarak tepki gösterdi. Muhtar Ereselli yoldan kaldırılarak köyün girişine getirilerek, burada başına pansuman yapıldı. Haber verilmesi üzerine 112 Acil Servis ekibi gelerek, Muhtar Ereselli’yi ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı. Çarpmanın etkisiyle hafif biçimde yaralanan Gülsüm Arı, Fatma Arı ve Osman Karakülah’ın ayakta tedavileri yapıldı.

    Sevk edilen jandarma ekipleri soruşturmaya başlarken muhtar ve köylülere çarptıktan sonra kaçan araç aranıyor. Bu arada, hastaneye kaldırılan Muhtar Mümin Ereselli’nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow