hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özbek Hoca cinayeti çözüldü

    Özbek Hoca cinayeti çözüldü
    expand

    Özbek Hoca olarak bilinen Abdullah Buhari'nin 10 Aralık 2014 günü Zeytinburnu'nda bulunan İhsan İlmi Hizmetleri Yardımlaşma Derneği'ne girerken öldürülmesine yardım ettiği gerekçeyle tutuklanan Eldar A.'nın sorgusunda cinayetle ilgili her türlü detayı anlattığı öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suikastin gerçekleşmesine işlenmesine yardım etmekle suçlanan Eldar.A.'nın polis sorgusunda Sobir S., ile suikastten 3.5 ay önce Sultan K. aracılığı ile Antalya'da tanıştığını söylediği öğrenildi.

    Eldar. A.'nın ifadesinde, “Ben onu Şasa olarak tanıyordum, isminin Sobir S., olduğunu sizden öğrendim. Türkçe bilmediği için ona tercümanlık yapmamı istedi. Bazı kişilerden alacağı olduğunu, iki ay içinde 3-4 ayda kazanacağım parayı bana vereceğini söyledi. İşlerim iyi olmadığı için kabul ettim. 20 Kasım 2014 tarihinde Antalya'da benim adıma kiraladığımız araçla Ankara'ya gittik. Ankara'da kız arkadaşım F. G.'nin evinde kaldık. Bildiğim kadarıyla Sobir S'ye borçlu birini aramaya gittik" dediği iddia edildi.

    Özbek Hoca'ya esrarengiz infaz

    Talimat yurt dışındaki Mişa'dan

    Sobir S.'nin, wiber programı üzerinden yurt dışından Mişa isimli bir şahıs tarafından yönlendirildiğini savunan Eldar A.'nın sorgusunda şunları söylediği iddia edildi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Sobir isimli şahsın telefonuna Wiber mesaj programı üzerinden adres bilgileri geliyordu. Mişa kaplan resmi ile kayıtlıydı. Her görüştüklerinde selam Mişa şeklinde hitap ediyordu. Bu Mişa isimli şahsın yurtdışından bunu yönlendiren şahıs olduğunu düşünüyorum. Bu koordinatları kaplan resimli Mişa'dan gelen adresler doğrultusunda ve Sobir'in yönlendirmesiyle Ankara'da çok sayıda adrese gittik.Buralarda kimseyle buluşmadık. Sadece adres olarak baktık. Dördüncü gün Ankara'dan Antalya'ya geri döndük. Antalya'da dört gün kaldıktan sonra kiraladığımız aynı araçla İstanbul'a gittik. Ben, Sobir ve Kurban S. isimli şahıs gittik. Kurban aynı gün Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kazakistan'a gitti. Ben ve Sobir, Sobir'in Şişli'de kiralamış olduğu apart daireye yerleştik."

    Zeytinburnu'nda 8 gün keşif yapmışlar

    İstanbul'da kaldıkları süre içerisinde yoğun olarak Zeytinburnu'na gittiklerini söylediği öğrenilen Eldar A.'nın, olay öncesi 8 gün boyunca yaptıkları keşfi ve olay gününü şöyle anlattığı belirtildi:

    İşte SYRIZA'yı iktidara taşıyan vaatler

    "Sokakta mobese kamerasını fark edince panikledi"

    “İstanbul ilinde kaldığımız süre içerisinde yoğun olarak Zeytinburnu ilçesine gidiyorduk. Ben kendisine buraya ne amaçla gittiğimizi sorduğumda, alacaklı bir adam var, ona bakıyorum, diyordu. Özbek Derneği olarak hatırladığım bir dernek vardı. O derneğe bayağı bir bakıyordu ve inceliyordu. Zeytinburnu ilçesine gittiğimizde, farklı yollardan gitmeye çalışıyordu. Bir seferinde araçtan inerek yürüyüp gittiğimizde bir MOBESE kamerası olduğunu fark etti ve daha sonra panikledi. Hemen ara sokağa girdi. Bana bu sokaktan bir daha gezmeye gerek yok, dedi. MOBESE kamerasına bakıp panikledikten sonra Sobir'in kanunsuz iş yapacağını anlamıştım. Ama o zaman böyle bir girişimde bulunacağından emin olamadım. Bir daha o sokaktan girmedik ancak aynı sokağa giden diğer girişlerden sürekli gidip gelmeye başladık. Yaklaşık sekiz gün civarında gün aşırı bu adrese gidip geldik.ö

    "Esrarengiz tuzla ziyareti"

    Sobir S. ile Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Tuzla istikametine doğru giderken ismini hatırlamadığı, sadece villaların bulunduğu bir adrese üç kez gittiklerini söyleyen Eldar A'nın , “Buradaki adreste kalan baba oğuldan alacağı olduğunu söylüyordu. Bana isimlerini nereli olduklarını söylemedi. Buraya da yine aynı wiber mesajı programı üzerinden mesajlaşarak adreslere gittik. Uydu üzerinden çekilmiş bu villalara ait görüntüleri de yine Wiber'den Sobir isimli şahsa atmıştı. Sobir de bu villaların bir kaç kez fotoğrafını çekti. Eğer silmediyse telefonunda olması lazım" şeklinde ifade verdiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Klavyede "Türkçe seferberliği"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow