hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Palalı için yakalama kararından vazgeçildi

    Palalı için yakalama kararından vazgeçildi
    expand

    Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında bir kadını "zırh" ile yaraladığı gerekçesiyle yargılanan ve kamuoyunda "Palalı" olarak bilinen Sabri Çelebi hakkında çıkarılan zorla getirme ve yakalama kararlarından, sanığın ifade vermesi üzerine geri dönüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi'ne gelen sanık Çelebi, celse arası davaya ilişkin ifade verdi.

    Mahkeme, ifade verdiği için sanık hakkında çıkardığı yakalama kararından ve sanığa duruşma tarihi bildirildiği için zorla getirme kararından geri döndü.

    Bugün yapılan duruşmada mahkeme, hakkında tebligat çıkarılmasına rağmen, duruşmaya gelmediği için sanık Çelebi'nin zorla getirilmesine karar vermiş ve sanığın savunmasının alınabilmesi için hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetmişti.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Sabri Çelebi'nin "kasten yaralama" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

    "Anneme küfretti"

    Öte yandan Sabri Çelebi, sabah alınan zorla getirme ve yakalama kararının ardından, Çağlayan'da İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek ifade verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İfadesinde, Gezi olayları sırasında daha önce de işyerine saldırıda olduğunu savunan Çelebi, "Olay günü misafirlerimle birlikte işyerinin terasında oturuyorduk. Aşağıdan sesler gelmesi üzerine personelime ne olduğunu sordum. Dışarıda polis müdahalesi olduğunu ve bir grubun içeriye girmeye çalıştığını, içeriye girenlerin gaz maskesi ve kask takmak için çalıştıklarını söylediler. Bunun üzerine polisin içeriye müdahalede bulunabileceğini, içeride bulunan müşterilerinin de durumdan rahatsız olacağını düşünerek bunu kabul etmediklerini, bunun üzerine "Siz AKP'li misiniz, polis yandaşı mısınız?" dediklerini söylediler" dedi.

    Tartışmanın büyüdüğünü söyleyen Sabri Çelebi, "Alt kattaki mutfaktan zırh denilen aleti alarak dışarıya çıktım. Aralarında şikayetçinin de bulunduğu kalabalığın büyük bir kısmı bayandı. Önümden geçen birkaç kişiye vurmadım. Ama şikayetçi E.Y. önümden geçerken zırhın ters kısmıyla tokat atar gibi kalçasına vurdum. Bana dönüp anneme küfredince de sırtına tekme attım. Diğer göstericiler de bana ve anneme küfrettiler" ifadelerini kullandı.

    İfadesinin ardından Çelebi hakkındaki zorla getirme ve yakalama kararı kaldırıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow