hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Parası olmayana kürtaj yok!

    Parası olmayana kürtaj yok
    expand

    "Kamu hastanelerinde kürtajın gizlice yasaklandığı" iddialarını Sağlık Bakanı Müezzinoğlu yalanladı. Bakanlığın yazılı açıklamasında da, "Yasal kürtaj işlemlerinin, Bakanlığa bağlı hastanelerde yapılmasında kısıtlama yok'' denildi. Ayrıca 10 haftanın altındaki isteğe bağlı kürtaj işlemini SGK'nın ödemesi için düzenleme olduğu da açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, son günlerde ortaya atılan ''kamu hastanelerinde kürtaj gizlice yasaklandı'' iddialarını, "Böyle bir şey yok. Herhangi biri bu anlamda bir belge getiriyorsa görelim" sözleriyle yalanladı.

    O iddiaya göre, MEDULA sisteminden kürtaj için gerekli "tıbbi tahliye'' bölümü silindi.

    Böylelikle yasal olarak belirlenmiş 10 haftalık sürede kürtaj talep edenlere hizmet verilmediği ileri sürüldü.

    Bakan bu iddialara tepki gösterdi:

    "Türkiye'de ne yazıkki yalan söylemek son dönemde meşrulaştı. Sağlık Bakanlığı olarak yasal koşullarda 10 haftaya kadar gebeliklerde anne ve babanın beyanı ile gerekli müdahaleler yapılmakta."

    Müezzinoğlu, sağlık açısından doğru olan neyse onu yaptıklarını belirtti ve ''Yasal zeminde herkes hizmeti alabiliyor'' dedi.

    Bakanlık konuyla ilgili bir de yazılı açıklama yaptı. O açıklamada da, ''10 haftadan önce yapılan yasal kürtaj işlemlerinin bakanlığa bağlı hastanelerde yapılmasında herhangi bir kısıtlama yok'' denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2007'den beri hastadan para alınıyor

    Ayrıca 10 haftanın altındaki isteğe bağlı kürtaj işlemlerinin yeniden SGK tarafından ödenmesi için de düzenlemelerin olduğu açıklandı. 2007 yılında yapılan değişiklik ile bu işlem SGK'nın ödemesinden çıkarılmış ve para hastadan alınmaya başlamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow