hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pervin Buldan: "Öcalan'ın sesli, görüntülü mesajı olmayacak"

    Pervin Buldan: Öcalanın sesli, görüntülü mesajı olmayacak
    expand

    HDP'nin İmralı heyetinden Pervin Buldan, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Öcalan'ın sesli ve görüntülü bir mesajının yayınlayacağı iddiasını yalanladı. "Keşke olsa ama henüz o aşamaya gelinmedi" diyen Buldan, yeni başbakan ve yeni hükümetten süreçle ilgili beklentilerini dile getirdi. Yol haritası ve yeni mesajlar için 30 Eylül işaret ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Buldan, "1 Eylül'de geçmişte yapılan etkinliklerden farklı bir etkinlik olmayacak. Bir söylenti var Sayın Öcalan'ın görüntülü sesli mesajı olacak diye. Böyle bir bilgi yok elimizde, keşke olsa ama böyle birşey yok henüz o aşamaya gelinmedi" dedi.

    HDP Grup Başkanvekili Buldan, Öcalan'ın yeni bir mesaj vermeyeceğini CNN TÜRK canlı yayınında açıkladı.

    Haberler, Öcalan'ın yayınlayacağı 1 Eylül mesajının çözümde yeni bir milat olacağı yönündeydi ancak Buldan, "Henüz o aşamaya gelinmedi" diyerek süreçle ilgili beklentilerine dikkat çekti.

    Hatta heyetin bir eylül öncesinde ada ziyareti de gerçekleşmeyeceğine işaret etti:

    "Biz yol haritasının içinde neler var henüz bunu bilmiyoruz Sayın Beşir Atalay üzerinde çalıştıklarını olgunlaştığı zaman muhataplarıyla paylaşabileceklerini ifade etmişti. Umarım en kısa zamanda görüşmemiz gerçekleşir."

    Edinilen bilgilere göre Öcalan, taraflara ve kamuoyuna yeni bir mesaj verilmesi yerine yeni Başbakan ve yeni Bakanlar Kurulu'nun nasıl bir yol izleyeceğini görmek istiyor.

    İmralı heyetinde de yer alan Pervin Buldan da yeni adımlar ve mesajlar için 30 Eylül tarihinin işaret edildiğini hatırlattı:

    "30 Eylül tarihi verildi, Beşir Atalay tarafından da verildi, Sayın Öcalan tarafından da verildi. Dolayısıyla 30 Eylül'e kadar bir yol haritasının netleşmesi gerektiğini düşünüyoruz."

    Öncelikli beklenti, Öcalan için bir sekreterya kurulması ve denetleme görevi yürütecek bir izleme kurulu oluşturulması.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HDP heyeti, bizzat Erdoğan'la görüşerek bu beklentileri aktarmak da istiyor:

    "Sürecin ilerlemesi konusunda çok büyük beklentilerimiz var biz heyet olarak İmralı heyeti olarak yeni cumhurbaşkanından bir randevu isteyeceğiz. Bütün bu konuları bire bir kendisiyle görüşmenin faydalı olacağı inancını taşıyoruz."

    Ahmet Davutoğlu yeni kabineyi açıkladı

    Yurt turu (FOTO GALERİ)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow