hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PKK karakol inşaatına kum taşıyan kamyonları yaktı

    PKK karakol inşaatına kum taşıyan kamyonları yaktı
    expand

    PKK'lılar Şırnak'ta karakol inşaatına kum taşıyan iki kamyonu yaktı. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Irak sınırındaki bir askeri birliğe de PKK'lılar tarafından taciz ateşi açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, teröristler Beytüşşebap-Uludere karayolunun Sıcakçeşme mevkisinde Mezra Ana Üs Bölgesi yeni hizmet binası inşaatına kum taşıyan sivil iki kamyonu durdurdu.

    Silahlı üç terör örgütü mensubu kamyonları yaktıktan sonra şoförlerini söz konusu inşaatta çalışmamaları konusunda tehdit etti. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

    Genekurmay Başkanlığı'ndan yapılan bir diğer açıklamada ise, PKK'lılar tarafından Kara Kuvvetleri 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Ortaklar Köyü'nün yaklaşık 10 kilometre güneydoğusunda yer alan Kale Tepe Üs Bölgesinde konuşlu olan 2'nci Komando Tugay Komutanlığı unsurlarına, Koç Tepe bölgesinden ve Irak'ın kuzeyinden taciz ateşi açıldığı belirtildi. Açıklamada, "Unsurlarımız tarafından açılan ateşe derhal karşılık verilmiştir. Bölgeye Hakkari Otluca'dan AH-1W Kobra taaruz helikopteri ve insanlı keşif uçağı sevk edilmiştir" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Patlayıcı bulundu

    Siirt'in Pervari İlçesi Düğüncüler Köyü Doğan Üs Bölgesi yolunun 20'nci kilometresinde ise karayoluna yaklaşık 40 metre uzaklıkta patlayıcı düzenek bulundu. 12 kilogramlık mutfak tüpü ve yanında pet şişe içerisinde 500 gramlık TNT kalıbı ile hazırlanmış el yapımı patlayıcı, açıkta görülen kablonun ucunun çıkarılarak takip edilmesi sonucu bulundu. Çevrede yapılan aramada bir başka patlayıcı düzenek daha tespit edildi. Güvenlik güçleri bulunan düzenekleri etkisiz hale getirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow