hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PKK, Van'da doktor kaçırdı

    PKK, Vanda doktor kaçırdı
    expand

    Van'da özel bir hastanenin ortaklarından ve doktorlarından olan bir kişinin, maddi menfaat temin etmek amacıyla PKK'lılar tarafından kaçırıldığı belirtildi.Şırnak'ta ise 15 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Van'da 8 Ağustos'ta kaçırılan doktorla ilgili Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:"Van Başkale kırsalında faaliyet gösteren Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist tarafından, Van Merkez'deki işbirlikçiler vasıtasıyla, özel bir hastanede doktor olarak çalışan ve söz konusu hastanenin ortaklarından olan şahsın, Bölücü Terör Örgütüne maddi menfaat temin etmek maksadıyla kaçırıldığı ve halen Başkale kırsalında tutulduğu öğrenilmiştir.


    IPSOS Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sandık Sonrası Araştırması


    Kaçırılan şahsın kardeşi, GSM operatör şirketleri için bölgede '3G' kurulumu yaptığını, Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından faaliyette bulundukları alanlara '3G' sistemi kurulumu yapmaması konusunda tehdit edildiğini ifade etmiştir. Doktor olan şahsın bu nedenle kaçırıldığı değerlendirilmekte olup, aileden 1.000.000 TL para istedikleri öğrenilmiştir."

    Ezidiler kimdir?

    Şınak'ta 15 terörist teslim oldu

    Şırnak'ta ise Terör örgütü PKK'dan kaçan 15 kişinin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

    Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, "PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte olan 15 kişinin" kaçarak Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne teslim olduğu belirtildi.

    Teslim olan şahıslarla ilgili işlemlerin adli makamlarca yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, 21 Mart 2013'ten bugüne dek örgütten kaçarak Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne teslim olan şahıs sayısının 257'ye ulaştığı kaydedildi.Şırnak'ta önceki gün de 6 terörist teslim olmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow