hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PKK'dan ayrılan genç, Davutoğlu'nu düğününe bekliyor

    PKKdan ayrılan genç, Davutoğlunu düğününe bekliyor
    expand

    PKK'dan ayrılıp Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde ailesinin yanına dönen 29 yaşındaki Ramazan Toy, 29 Mart'ta yapılacak düğününe Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu davet etti. Başbakan Davutoğlu'nun aldığı davet sonrası düğüne katılmak istediğini belirtmesi Toy ailesini sevindirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siverek'in Yoğunca Mahallesi'nde çiftçilik yapan Abdurrahman ve Güleser Toy çiftinin 4 çocuğundan en büyüğü olan Ramazan Toy, geçen yıl Ocak ayında PKK'ya katıldı. Oğlunun PKK'ya gittiğini öğrenen Güleser Toy, geçen yıl çocukları terör örgütüne giden annelerin Diyarbakır'da yaptığı çadır eylemlerine katıldı, ardından o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da düzenlediği toplantıda yer aldı.

    Yaralanıp Türkiye'ye döndü

    PKK'ya katılan Ramazan Toy ise yaz mevsiminde Suriye'ye geçti ve Kobani'de YPG saflarında IŞİD'e karşı savaştı. 7 ay sonra IŞİD ile girilen çatışmada yaralanan Ramazan Toy, sınırı geçirilerek getirildiği Şanlıurfa'da yapılan tedavisinin ardından Siverek'e döndü ve ailesi ile yaşamaya devam etti.

    Evlilik tarihini belirledi, Başbakan'ı davet etti

    Yaşamına yeniden eskisi gibi çiftçilik yaparak devam eden Ramazan Toy, teyzesinin kızı olan Cemile Kürkçü ile evlilik kararı aldı. 29 Mart günü yapılacak törenle dünya evine girecek olan Ramazan Toy'un ailesi milletvekilleri aracılığıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu düğüne davet etti. Daveti alan Başbakan Davutoğlu ise ABD'ye giderken uçakta bulunan gazetecilere durumu anlattı ve düğüne katılmak istediğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ailede sevinç ve heyecan

    Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılmayı arzu etmesinin ardından düğün hazırlığı yapan Toy ailesinde sevinç ve heyecan yaşandı. Düğün hazırlıklarını sürdüren baba Abdurrahman Toy, oğlunun eve dönmesi ve evlenmesinden dolayı mutluluk yaşadığını belirterek, "Ülkemizdeki yaşanan barış sürecinin hızlı bir şekilde sürmesini istiyorum. Ne dağda, ne de cezaevlerinde kimse kalmasın istiyorum. Başbakanımızı düğünümüze davet ettik ve olumlu yanıt vermesi bizi heyecanlandırdı. Eğer düğünümüze gelirse bizleri çok mutlu eder" dedi.


    Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan anne Güleser Toy ise hiçbir annenin çocuğundan ayrı kalmasını istemediğini vurgulayarak, "Ayrı kalınca ağladığım, dönünce sevinçten deliye döndüğüm oğlumu evlendiriyorum. Çok mutluyum. Başbakanımız düğüne gelirse bizleri onurlandırır" diye konuştu.

    Aileyi ziyaret eden Ak Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik ise Toy ailesi ile çocuklarının evden ayrılması ve dönmesinin ardından sürekli iletişim halinde olduklarını ifade ederek, "Ramazan kardeşimizin evleniyor olmasına sevindik. Toplumla bütünleşme noktasında bir aile kurma çalışmaları psikolojik açıdan da normale döndüğünü gösteriyor. Başbakan'a gönderilmek üzere düğün davetiyelerini aldım" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bülent Arınç'tan Erdoğan'ın Merkez Bankası ve Gül açıklamaları değerlendirmesi

    Bakan Bozdağ: ''Bugün bakan olarak son günüm''

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow