hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polis memuruna sosyal medya soruşturması

    Polis memuruna sosyal medya soruşturması
    expand

    Trabzon'da görevli 25 yıllık polis memuru 49 yaşındaki Veli Çakı hakkında, internetteki sosyal paylaşım sitesi Facebook'a yüklenen esprili bir video nedeniyle soruşturma açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Veli Çakı, Trabzonspor'un bir maçı için görevliyken stadyum önünde bir büfedeki cips paketlerinden aldı.

    Veli Çakı, "24 saat çalışıyorum, gücümü D......s'tan alıyorum, L..s'dan alıyorum. Bütün teşkilat D......s yesin. 24 saat çalıştırır" dedi.

    Çakı'nın sözleri üzerine yanındaki polis arkadaşlarının cep telefonuyla kaydedilen görüntü ve sözleri Facebook'a yüklendi. Çakı'nın kendi sayfasından da paylaştığı video Facebook'ta 7 binden fazla beğeni aldı, binlerce kez de izlendi. Görüntünün yayılması üzerine Veli Çakı'yı makamına çağıran ve tepki gösterdiği belirtilen Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, ayrıca soruşturma açılması talimatını verdi. Emniyet Müdür yardımcısı tarafından yürütülen soruşturmada videoda görüntüleri yer alan diğer polis memurlarının da ifadesinin alınması kararlaştırıldı.

    Soruşturmaya tepki gösterdi

    Hakkında  açılan soruşturma hakkında yine Facebook sayfasından bilgi veren Veli Çakı, "Soruşturma açmadan önce bir dinle, bu adam niçin cips yedi diye. Soruşturmaya da gerek kalmazdı. Kendinize hiç sordunuz mu? Kendinize hiç soruşturma açmıyorsunuz? Buz gibi donmuş kumanya köftesini verirken bize bir düşünün. D......s yiyince mi zorunuza gitti" ifadelerini kullandı. Cips paketlerinden yaptıkları ilginç figürleri sosyal medyaya yükleyen meslektaşları da Çakı'ya soruşturma açılmasına tepki gösterdi.

    Medyatik polis

    Trabzon'da 6 yıldan bu yana görev yapan ve renkli kişiliği ile tanınan Çakı daha önce birçok kez haber olmuştu. Veli Çakı bir maç görevi esnasında stadyumda çalan müzik eşliliğinde kolbastı oynamış, bir etkinlikte bando takımına eşlik ederek saksafon çalmış, bir maç çıkışında Trabzonspor taraftarları arasına karışarak tezahürat yaparak haberlere konu olmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow