hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polise "bilek kırma" suçlaması

    Polise bilek kırma suçlaması
    expand

    İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, evinin arka sokağında çıkan kavgayı merak edip eşiyle buraya giden ve sokaktan ayrılmalarını isteyen polislerin kendini tartakladığını ileri süren 33 yaşındaki Murat Görler'in sağ el bileği kırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görler, "Eşimin yanında tartaklandım ve sağ bileğim kırıldı, benim bir suçum yok, polislerden şikayetçi oldum" dedi.

    Bu arada, olaya müdahale eden polislerin de görevlerini yapmalarına engel olup kendilerine hakaret ettiğini öne sürdükleri Görler'den şikayetçi olduğu, ayrıca Görler hakkında da "Görevli polise mukavemet" suçundan işlem yapıldığı öğrenildi.

    Karabağlar İlçesi 4186 Sokak Numara 20'de oturan ve bir firmada kaynak ustası olarak çalışan Murat Görler ile eşi Gülsüm Görler (31), 22 Haziran Pazar günü saat 01.30 sıralarında, evlerinin arkasındaki sokaktan gelen gürültüyü merak edip, buraya gitti.

    İki grup arasında kavga yaşandığını gören bir çocuk sahibi çift, kavgaya karışan komşularını teskin etmeye çalıştı.

    İddiaya göre bu sırada olay yerinde bulunan polis ekipleri, sokakta bulunan meraklı kalabalığın evlerine dönmelerini istedi.

    Bir süre daha burada bekleyen ve bu nedenle tartaklandığını savunan Murat Görler, "Eşimle eve gelecektik. Dağılmamızı isteyen polis sonra gelip tepki gösterdi ve tişörtümü yırttı, ben de ona tepki gösterip bağırdım. Ardından diğer polisler üzerime yürüdü ve beni gözaltına almak istediler. Bu sırada bileğimden tutup duvara yasladılar. Karakola götürüldüm ve ifade verdim. Sağ bileğim çok ağrıyordu, hastaneye gittiğimde doktorlar kırıldığını söyledi. Eşimin yanında beni tartaklayan polislerden şikayetçi oldum. Adli Tıp Kurumu'ndan darp raporu aldım. Kolum alçıya alındı ve 44 gün rapor verildi" diye konuştu. Eşinin olaya karışmadığını kaydeden Gülsüm Görler ise "Ben komşumu teskin etmeye çalışıyordum, biz kavgaya falan karışmadık. Yaşananlar çok üzücü, yetkililerden gerekeni yapmalarını istiyorum" dedi.

    Polisler de şikayetçi

    Kavgaya müdahale eden polislerin de görevlerini yapmalarına engel olup kendilerine hakaret ettiğini öne sürdükleri Görler'den şikayetçi olduğu belirtildi. Ayrıca Görler hakkında da "görevli polise mukavemet" suçundan işlem yapıldığı öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow