hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polisi şehit eden DHKP-C'liye iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

    Polisi şehit eden DHKP-Cliye iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
    expand

    DHKP-C üyesi Sultan Işıklı, Gaziosmanpaşa'da 16 Haziran 2012'de polis memuru Zekeriya Yurdakul'u öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı davada iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 43 yıl 7 ay ve bin 800 TL adli para cezasına çarptırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gaziosmanpaşa'da 16 Haziran 2012'de bir büfede öğle yemeği yiyen polis memuru Zekeriya Yurdakul'u öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Sultan Işıklı davasında karar verildi. Sultan Işıklı, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 43 yıl 7 ay ve bin 800 TL adli para cezasına çarptırdı.

    İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Sultan Işıklı ve avukatları katıldı. Işıklı'nın ailesi de salonda hazır bulundu. Salona girmek isteyen diğer izleyicilerin alınmaması üzerine tartışma yaşandı. Salona alınmayan grup koridorda slogan atıp protesto edince polisler tarafından  üçü kadın 6 kişi yaka paça gözaltına alındı. Ardından duruşmaya devam edildi. Son sözü sorulan Işıklı mahkemeden adalet beklemediğini belirterek, "Kararınız verin, kararınız nasıl olursa olsun savaşımız içeride ve dışarıda devam edecek" dedi.  Avukatların da müvekkillerinin beraatini istedi. Ardından mahkeme heyeti davayı karara bağlamak üzere bir saat ara verdi.

    İki kez ağırlaştırılmış

    Aranın ardından davaya ilişkin kararını açıklayan heyet, Sultan Işıklı'nın "tasarlayarak öldürmek"  ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mahkeme "Ruhsatsız silah taşımak, görevi yaptırmamak için direnmek, hürriyeti tehdit, terör örgütü propagandası yapmak, Resmi belgede sahtecilik ve 2911 sayılı yasaya muhalefet" gibi suçlardan da Işıklı'ya toplam 43 yıl 7 ay ve bin 800 TL adli para cezasına çarptırdı.

    Olayın geçmişi

    İstanbul Gaziosmanpaşa'da 16 Haziran 2012'de  bir büfede öğle yemeği yiyen polis memuru Zekeriya Yurdakul, biri kadın iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan polis memuru, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Haziran ayında gerçekleştirilen saldırının ardından DHKP-C üyeleri Sultan Işıklı ve Hasan Selim Gönen olayın failleri olarak aranmaya başladı. Işıklı ve Gönen, saldırıdan bir ay sonra Gaziosmanpaşa'da polis ile çatışmaya girdi. Çatışmada yaralanan Gönen kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Çatışmadan sonra yaralanan ve kaçan Işıklı daha sonra yakalandı. Işıklı hakkında dava açıldı.

    Süleyman Şah türbesinde "Öcalan" önlemi!

    Nihat Kazanhan'ı öldüren ekipten bir polis konuştu, tetiği çekeni açıkladı

    Gezici Araştırma şirketine Maliye incelemesi

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow