hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polisler savcıdan 100'er bin lira tazminat istediler

    Polisler savcıdan 100er bin lira tazminat istediler
    expand

    Adana'da aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu bazı kişilerin yasadışı dinlendiği iddiasıyla yürütülen soruşturmanın ardından, 9 polis için 47'şer yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Ali Doğan hakkında, sanık polislerden İsmail Bilgin veı Ertuğrul Yetkin şikayetçi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dinlemelerin yapıldığı dönemde İstihbarat Şube Müdürü olan İsmail Bilgin ile Şube Müdür Yardımcısı olan Ertuğrul Yetkin'in avukatı İsa Ayanoğlu, Adana Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak 'hukuka aykırı davranışlarıyla müvekkilerinin manevi zarara uğratıldığını' öne sürerek, iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Ali Doğan'dan, 100'er bin lira manevi tazminat istedi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na da dilekçe veren İsa Ayanoğlu, müvekkilleri hakkında asılsız haber yaptıkları ve 'İftira, soruşturmanın gizliliğini ihlal, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve hakaret' ettikleri iddiasıyla bazı basın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulundu.

    HSYK'ya da şikayet etti

    Avukat İsa Ayanoğlu, iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Ali Doğan ile polislerin tutuklanması kararını veren Adana 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi İbrahim Sağır'ı, 'görevlerini kötüye kullandıkları ve kanuna aykırı işlemler yaptıkları' gerekçesiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) da şikayet etti. HSYK 2'inci Daire Başkanlığı'na dilekçe veren İsa Ayanoğlu şöyle dedi:

    "Müvekkilerimiz hakkında soruşturma izni alınmadan işlem yapılmıştır. Tutuklama gerekçesi oluşmadan tutuklama yapılmıştır. Bu nedenle şikayet edilenler hakkında yasal işlem yapılarak, idari ve adli bakımdan cezalandırılmasını istiyoruz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow