hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Poşetli Dede'nin mirası için başvuru geldi

    Poşetli Dedenin mirası için başvuru geldi
    expand

    Konya'da yolcu otobüsünün çarpması sonucu yaşamını yitiren ve "poşetli dede" olarak bilinen Mehmet Keleş'in banka hesabındaki paranın kamuya aktarılması için üç avukat başvuru yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konuyla ilgili Konya Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığına müracaat eden avukatlardan Bayram Koyuncu, adliyede yaptığı açıklamada, Keleş'in vefatından sonra banka hesabındaki paraya mirasçısı olduğu iddia edilen kişilerin sahip çıkmaya çalıştığını söyledi.

    5326 sayılı Kabahatler Kanununun 33. maddesine göre, dilencilikten elde edilen gelire el konularak, mülkiyetin kamuya geçirilmesine karar verildiğine işaret eden Koyuncu, şunları kaydetti: "İş bu yasa hükmü gereğince dilencilikten elde edilmiş paraların mirasçılarına verilmesi yasal olarak mümkün değildir. Zira bu mirasçılar, ölen Mehmet Keleş'in ölüm anına kadar hiç ortaya çıkmamışlardır. Basında para haberlerinin çıkması üzerine mirasçı olduğunu iddia eden kişiler ortaya çıkmıştır. Bu paranın hak etmeyen mirasçılara verilmesi yasal olarak mümkün olmadığı gibi, bir hayırsever olarak Konyalıları, bizleri ve kamu vicdanını derinden etkilemiştir. Kabahatler Kanunu'nun 33/2 fıkrası gereğince söz konusu paranın mülkiyetinin kamuya geçirilmesi hususunu saygılarımızla talep ediyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yürek burkan görüntü!

    Sokaklarda yaşayan bir kişi, beş gün önce Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Konya Otogarı'nda Mustafa B'nin (31) kullandığı 34 DY 6530 plakalı yolcu otobüsünün çarpması sonucu ölmüştü. Polise, ölen kişinin ablası Zeynep Yar ile kız kardeşlerinin çocukları Hüseyin Yar, Sevim Arslan ve Hatice Erdağ'ın başvurusu üzerine, cenazenin Çorum nüfusuna kayıtlı 75 yaşındaki Mehmet Keleş'e ait olduğu belirlenmişti. Keleş'in cenazesi Çorum'da toprağa verilmişti.

    'Poşetli Dede'nin serveti bağışlanacak

    'Poşetli Dede'nin gizemi çözüldü!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow