hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Poyrazköy hakimine HSYK incelemesi

    Poyrazköy hakimine HSYK incelemesi
    expand

    Poyrazköy Davasının eski üye hakimi Mehmet Hamzaçebi hakkında başlatılan inceleme kapsamında emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın avukatı Hüseyin Ersöz müşteki sıfatıyla ifade verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avukat Hüseyin Ersöz, Poyrazköy Davasına bakan, kapatılan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinin eski üyesi Mehmet Hamzaçebi'nin mahkemenin asıl başkanının izinli olduğu bir tarihte başkanlık sıfatıyla Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği yazı nedeniyle hakkında soruşturma başlatılmasını talep etmişti. Talep üzerine HSYK 3. Dairesi, üye hakim hakkında inceleme yapılması için HYSK Başmüfettişi İsmail Kırışık ve HSYK Müfettişi Nuri Yiğit'i görevlendirdi.

    "Soruşturma başlatılsın, görevden el çektirilsin" talebi

    Anadolu Adalet Sarayı'nda bulunan HYSK Başmüfettişi İsmail Kırışık ve HSYK Müfettişi Nuri Yiğit, avukat Hüseyin Ersöz'ün müşteki sıfatıyla ifadesini aldı.

    Avukat Ersöz, kendi adına ve müvekkili Bektaş adına şikayetçi olduğunu belirterek, hakim Mehmet Hamzaçebi'nin 7 Aralık 2012 tarihinde Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda sanıklar, avukatları ve bilirkişilere yönelik hakaret ettiği ve kendilerine suçlamalarda bulunduğunu ifade etti.

    Hakim Hamzaçebi'nin yazısında gerçek dışı ve yalan bilgilere yer verildiğini söyleyen Ersöz, kendilerine iftira atıldığını belirterek Hakim Mehmet Hamzaçebi hakkında soruşturma başlatılmasını ve soruşturma tamamlanıncaya kadar görevden el çektirilmesini talep etti. Avukat Ersöz Poyrazköy Davası'nın eski üye hakimini HSYK'ya şikayet eden isimdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HSYK Başmüfettişi rapor hazırlayacak

    HYSK Başmüfettişi İsmail Kırışık ve HSYK Müfettişi Nuri Yiğit yaptığı inceleme sonucunda bir rapor hazırlayacak. Hazırlanan rapor HSYK 3. Dairesi'ne sunulacak.

    HDP Ali Babacan için yeniden gensoru önergesi verdi

    AK Parti'nin Nevruz reklamına yasak geldi

    İzmit Köprüsü'nde halatın kopması nedeniyle Japon mühendis intihar etti

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow