hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pozantı'da Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı: 2 şehit

    Pozantıda Emniyet Müdürlüğüne saldırı: 2 şehit
    expand

    Adana'nın Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik düzenlenen saldırıda 2 polis memuru şehit oldu. Çıkan çatışmada 2 PKK'lı da ölü olarak ele geçirildi, kaçan 2 şüpheli ise yakalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Saat 02.35'de bir grup PKK'lı, Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına uzun namlulu silahlarla saldırdı. Polislerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Kısa süreli çatışmada 2 polis memuru olay yerinde şehit olurken, emniyet binasının bahçesine farklı noktalardan girmeye çalışan 2 PKK'lı da öldürüldü. 2 şüpheli ise yakalandı. 

    Şırnak Valiliği'nden flaş karar!

    Olay Yeri İnceleme Ekipleri ile birlikte Emniyet Müdürlüğü'nün giriş kapısı merdivenlerinde öldürülen teröristin üzerindeki bomba uzun uğraşlar sonrası etkisiz hale getirildi.

    Şehidin kız arkadaşı: Yeter başka canlar, yarım kalmışlıklar olmasın

    İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek de Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek çatışma hakkında bilgi alıp, inceleme yaptı. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, çatışmada 2 polis memurunun şehit olduğunu söyledi.

    Pozantıda Emniyet Müdürlüğüne saldırı: 2 şehit

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emniyet Müdürlüğü krokisi bulundu

    Teröristin üzerindeki bombalar da yaklaşık 3 saat süren çalışmayla etkisiz hale getirildi. Çantalarında, baskın yaptıkları Emniyet Müdürlüğü çevresinin krokisi de bulundu.

    Su tahliye borusundan geçip dağa gittiler

    Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların Emniyet Müdürlüğü binasının hemen arkasındaki aydınlatması olmayan eski yoldan kaçıp, 100 metre ilerdeki atık su tahliye borusundan geçiş yaptığı belirlendi. Burada teröristlerin bıraktığı sırt çantaları bulunurken, borudan geçen teröristlerin ormanlık alana girerek izlerini kaybettirdiği anlaşıldı.

    Vali de inceleme yaptı

    Adana Valisi Mustafa Büyük Pozantı Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek olay hakkında Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'ten bilgi aldı. Pozantı'dan geçerken olayı duyan CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de Emniyet Müdürlüğü'ne gelip, polislere başsağlığı dileğinde bulundu.

    Şehit İpek' in ablasından Vali' ye tepki

    Acı haberi alıp Pozantı'ya gelen şehit yakınlarından İsa İpek' in ablası yanlarına gelen Vali Mufstafa Büyük' e " Yapılan saldırılara neden karşılık verilmiyor, biz neden buralarda oturmak zorunda kalıyoruz dayanamıyorum. Olmuyor böyle şehitlerimiz neden böyle gidiyor. Neden bir önlem alınmıyor. Neden ciğerlerimiz yanıyor yapamazsınız böyle" diyerek tepki gösterip gözyaşlarına boğuldu..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Teröristler hakkında yakalama kararı varmış

    Vali Mustafa Büyük, teröristlerin tam teçhizatlı olarak emniyete gelip saldırıyı gerçekleştirdiğini, üzerlerinden sahte kimlik çıktığını ancak gerçek kimliklerinin de saptandığını söyledi.

    Öldürülen teröristlerin üzerlerinden susturuculu silah da çıktığını kaydeden Vali Büyük, terör faaliyetleri nedeniyle haklarında yakalama kararı da bulunduğunu vurguladı.

    2 şüpheli yakalandı

    Olaydan sonra 2 şüphelinin yakalandığını, saldırıyla ilişkilerinin araştırıldığını belirten Vali Mustafa Büyük, "Giriş kapısındaki müracaatta bulunan 2 polise yönelik silahlı saldırı olmuş, nöbetçi polisin karşılık vermesiyle çatışma çıkmış. 2 polisimiz şehit oldu, 2 terörist ölü olarak ele geçtirildi, 2 şüpheli de yakalandı. Saldırıyla ilişkileri araştırılıyor" dedi.
    Adana Valiliği'nde düzenlenen törenin ardından Bingöl'ün Genç İlçesi nüfusuna kayıtlı olan şehit Serdar Kazar'ın cenazesi Adana'nın Buruk Mezarlığı'nda, İsa İpek'in cenazesi ise Mersin'de toprağa verilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emniyet binasına Türk bayrağı asıldı

    Pozantı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına büyük boy Türk bayrağı asılırken, esnaf da işyerlerine bayrak asıp teröre tepki gösterdi. Polislerin şehit edilmesi Pozantı'da infiale neden olurken, Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Çay, camilerden vatandaşlara sakin olmaları konusunda anonslar yaptırdı.

    Hastane morgunda terörist tepkisi

    Emniyet Müdürlüğü'ne saldırarak 2 polisin şehit eden PKK'lılardan ölü ele geçirilen 2 teröristin cenazesinin Pozantı Devlet Hastanesi'nde olduğunu öğrenen bir grup, hastaneye geldi. Ellerinde sopalar bulunan bu grup, sloganlar atmaya başladı.

    Teröristlerin cenazelerini almak için Mersin'in merkez HDP'li Akdeniz Belediyesi'nden cenaze aracı geleceği duyulunca, gruptakiler "O araç buraya gelmesin yakarız" deyince, polis dağılmaları için uyarıda bulundu. Grup dağılmamakta ısrar edince Çevik Kuvvet polisi, hastane bahçesine gelerek güvenlik önlemi aldı.

    Ölü ele geçen teröristlerin cenazelerinin Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diğer illerde saldırılar

    Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne dün gece saat 22:30 sıralarında bombalı saldırı düzenlendi. Nöbet kulübesine atılan parça tesirli el yapımı bomba nedeniyle o sırada yoldan geçen 1'i kadın 2 kişi ağır yaralandı. Özel harekat timleri bölgede operasyon başlattı.

    Bitlis'te ise Güroymak ilçe emniyet müdürlüğü binasına PKK'lılar tarafından roketli saldırı düzenlendi. Can kaybının yaşanmadığı saldırının ardından güvenlik güçlerinin karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma yaşandı.

    Bir silahlı eylem haberi de Hakkari'den geldi. Hakkari- Çukurca karayolu'nu şine köprüsü mevkiinde yaklaşık 5 saat trafiğe kapatan pkk'lılar, kimlik kontrolü yaptıktan sonra 2 aracı ateşe verdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow