hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rıza Sarraf ve Barış Güler tanıklıktan çekildi

    Rıza Sarraf ve Barış Güler tanıklıktan çekildi
    expand

    TBMM 17 Aralık Soruşturma Komisyonu'nu tarafından İstanbul Adliyesi'nde tanık olarak ifadesine başvurulmak istenen iş adamı Rıza Sarraf ve Barış Güler tanıklıktan çekildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturması kapsamında, haklarında takipsizlik kararı verilen 53 kişiden biri olan iş adamı Rıza Sarraf, İstanbul Adliyesi'nde oluşturulan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 17 Aralık Soruşturma Komisyonu'na, tanıklıktan çekildiğini bildirdi.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Birimi tarafından yürütülen İstanbul merkezli 17 Aralık soruşturması kapsamında, diğer şüphelilerle birlikte hakkında takipsizlik kararı verilen iş adamı Rıza Sarraf, avukatı Şeyda Yıldırım ile birlikte bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

    Sarraf'ın, 17 Aralık soruşturmasında adı geçen 4 eski bakan ile ilgili yolsuzluk ve rüşvet iddialarını incelemek için kurulan ve bir haftadır Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda çalışmalar yapan TBMM 17 Aralık Soruşturma Komisyonu'na, "tanık" sıfatıyla çağrıldığı için adliyeye geldiği öğrenildi.

    Tedavi gördüğü hastaneye döndü

    Komisyondan 3 üye ile müfettişlerin bulunduğu belirtilen odaya giren Sarraf'ın, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) "Kendisi veya yakınları aleyhine tanıklıktan çekinme" başlıklı 48. maddesi kapsamında, tanıklıktan çekildiği kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen hafta çarşamba günü safra kesesi ameliyatının ardından sarılık teşhisi konan ve tedavisi süren Sarraf'ın, 15 dakika kaldığı adliyeden hastaneye döndüğü ifade edildi.

    Komisyonun ifade alma işlemi

    Öte yandan TBMM komisyonunun 3 üyesinin, İstanbul Adalet Sarayı'nda, dün eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in de aralarında bulunduğu 4 kişiyi tanık olarak dinlediği öğrenildi.

    Barış Güler'in, CMK'nın, "Şüpheli veya sanıkla aralarında evlatlık bağı bulunanlar tanıklıktan çekilebilir" hükmünü içeren 45. maddeye göre tanıklıktan çekildiği ve sorulara yanıt vermediği aktarıldı.

    Ayrıca komisyon üyelerinin 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren savcı Ekrem Aydıner'den de bilgi aldığı öğrenildi.

    Güler ile birlikte Rüçhan Bayar, Özgür Özdemir ve Ahmet Murat Öziş'i de dün tanık olarak dinleyen komisyonun, daha önce ise İranlı iş adamı Mohammadsadegh Rastgar Shishehgarkhaneh ile "Marina" isimli bir kadının tanıklığına başvurduğu kaydediliyor. Komisyona çağrılan 10 kişinin susma hakkını kullandığı belirtiliyor.

    17 Aralık soruşturmasına ilişkin dört eski bakan için kurulan Meclis soruşturma komisyonu, çalışmalarını 26 Aralık tarihine kadar sürdürecek. Gelecek hafta da ifade almaya devam edecek komisyon üyeleri, işlemlerin ardından hazırladıkları raporu TBMM'ye sunacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barış Güler'in avukatından açıklama

    Öte yandan Barış Güler'in avukatı Mehmet Fehmi Güneş, bugün bazı basın organları ve internet sitelerinde müvekkili Barış Güler ile ilgili çıkan "Soruşturma komisyonunun sorularını yanıtlamayarak, 'söyleyecek bir şeyim yok' ifadesini kullandı" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fehmi Tosun tarafından 22 Ekim'de yapılan çağrı üzerine müvekkilinin dün sabah saatlerinde soruşturma komisyonunun huzuruna çıktığını kaydeden Güneş, şunları ifade etti:

    "Komisyon tarafından kendisine CMK 45/1 Maddesi gereğince tanıklıktan çekinme hakkı bulunduğu bildirilmiş, ifade verip vermek istemediği kendisine sorulmuştur. Müvekkilim, kanunda ön görülen hakkı doğrultusunda tanıklıktan çekinmek istediğini belirtmiş ve bu beyanı tutanak tutularak kayda geçmiştir. Basın yayın organlarında belirtildiği gibi müvekkilime herhangi bir soru yöneltildiği ve kendisinin, 'Söyleyecek bir şeyim yok' diye ifade verdiği şeklinde çıkan haberler gerçekle bağdaşmamaktadır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rıza Sarraf için karar çıktı!

    CHP'den takipsizlik kararına itiraz

    İngiltere Kraliçesi'nden ilk tweet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow