hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık Bakanlığı'ndan "Hastaya ırk sorusu" açıklaması

    Sağlık Bakanlığından  Hastaya ırk sorusu açıklaması
    expand

    Sağlık Bakanlığı'nca, "Hastaya ırk sorusu" başlıklı haberdeki iddialarla ilgili, "Irk bölümü cihazın kurulumu aşamasında yetkili firma tarafından yapılan ayarlama ile standart olarak yükleniyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, medyada yer alan "Hastaya ırk sorusu" başlıklı haberde yer alan iddialar üzerine açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

    Habere konu olan hastanedeki cihaza ad, soyad, yaş, kilo ve cinsiyet gibi kişiye ait bilgilerin manuel olarak girildiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

    "Ancak 'ırk' bölümü cihazın kurulumu aşamasında yetkili firma tarafından yapılan ayarlama ile standart olarak yükleniyor. Çünkü cihaz, kurulumunun yapıldığı her ülkenin vatandaşı için önceden belirlenen normal ve ortalama değerlerine göre tıbbi değerlendirme yapmakta. 'Irk' seçeneğinin karşısına 'Türk' kelimesi cihaz tarafından otomatik olarak raporlanmasının nedeni ise cihazın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları üzerinde kullanılacak olması ve ülkemiz insanına uygun olarak belirlenen normal ve ortalama değerlerine göre tıbbi değerlendirme yapılabilmesidir."

    Hastaya ırk sorusu

    Açıklamada ayrıca, haberdeki hasta yakını ve hastane idarecileri arasında gerçekleştiği iddia edilen tartışmaya ilişkin Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticiliği tarafından inceleme başlatıldığı bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow