hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağlık Bakanlığı'ndan Haydarpaşa açıklaması: Ebola değil alkol

    Sağlık Bakanlığından Haydarpaşa açıklaması: Ebola değil alkol
    expand

    Sağlık Bakanlığı, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ambulansla sevk edilen yabancı uyruklu kişinin Ebola şüphesiyle değil, girdiği alkol koması nedeniyle tedavi edildiğini; hastane acil servisinin karantina altına alınmadığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne 18.00 sıralarında getirilen bir hastada Ebola virüsü şüphesi nedeniyle hastanenin acil servisi boşlatıldı.

    Hastalar acil servisten başka hastanelere sevk edildi. Hasta yakınlarına ise maske dağıtılarak hastaneden uzaklaştırıldı.

    Diyarbakır'da MERS-CoV alarmı

    Hastaneye gelen hastalar ise güvenlik başka hastanelere yönlendirildi. Hastane önünde bekleyen hasta yakınları tedirgin olduklarını söyledi.

    Normale döndü

    Yaklaşık 2 saat süre kapatılan hastanenin acil servisi hasta kabulüne tekrar başladı. Ebola şüphesiyle gelen hastanın ise tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Ebola virüsü şüphesiyle panik yaşayan hastane çalışanları ve hasta yakınlarının ise maske takmaya devam ettiği görüldü. Hastanın durumuna ilişkin hastane yönetiminden herhangi bir açıklama yapılmadı.

    Sağlık Bakanlığı "alkol" dedi

    Sağlık Bakanlığı ise  Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ambulansla sevk edilen yabancı uyruklu kişinin Ebola şüphesiyle değil, girdiği alkol koması nedeniyle tedavi edildiği belirtilerek, hastane acil servisinin karantina altına alınmadığı bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün Cihan Haber Ajansı tarafından servis edilen bir haberde, "Ebola virüsü şüphesi taşıyan hasta nedeniyle İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nin karantinaya alındığı"nın iddia edildiği aktarıldı.

    Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yabancı uyruklu bir kişi ambulansla sevk edilmiştir. Söz konusu hasta Ebola şüphesiyle değil, girdiği alkol koması nedeniyle hastaneye sevk edilerek, tedavi altına alınmıştır. Hastane acil servisinin karantina altına alınması ve haberde sözü edilen diğer iddialar bütünüyle gerçek dışıdır. Görevi kamuoyunu en doğru şekilde bilgilendirmek olan medya kuruluşlarının, haberi kaynağından doğrulatarak servis etmesinin önemini hatırlatır, paniğe yol açacak bu tür konularda daha hassas hareket edilmesini önemle rica ederiz." AA

    Akdoğan: "Öcalan'ın şartları iyileştirilebilir"

    İstanbul'un göbeğinde dehşet çığlıkları

    Türkiye'de corona virüsünden ilk ölüm

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow