hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sakarya'da sosyal medyada bir söylentiyi paylaşan kişiye soruşturma

    Sakaryada sosyal medyada bir söylentiyi paylaşan kişiye soruşturma
    expand

    Sakarya Emniyet Müdürlüğü, ilginç bir uygulamaya imza attı. Sosyal medyada "halkı korku ve paniğe düşürecek nitelikte" olduğunu ileri sürdüğü haberi yalanlamak yerine paylaşanı yakaladı ve S. A. G. adlı bu kişi hakkında savcılıkça soruşturma başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'yi dünyada ifade özgürlüğü konusunda sabıkalı hale getiren, devletin sosyal medya paylaşımlarıyla mücadelesi konusunda yeni bir uygulama da Sakarya'dan geldi. Sosyal medyada yayılan ve "halkı korku ve paniğe düşürecek nitelikte" olduğu ileri sürülen asılsız haberler bir açıklamayla yalanlanmak yerine, paylaşan kişi tespit edilerek hakkında adli takibat başlatıldı.

    Twitter hükümete dava açıyor

    Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca sosyal medyadan asılsız paylaşım yapanlar hakkında "Bilişim yoluyla sosyal medya üzerinden halkı korku ve paniğe düşürecek paylaşımda bulunmak" eyleminden soruşturma başlatıldığı belirtildi.

    96 internet sitesine "terör" yasağı

    "Kamuoyunda 'Sosyal Medya Yalanları Patladı' haberi içeriğinde, halkı korku ve paniğe düşürecek haberlerin yer aldığının görülmesi üzerine görevlilerimizce yapılan araştırmada, bunu sosyal paylaşım siteleri üzerinden S.A.G'nin profil sayfasında yayımladığı belirlenmiştir" ifadeleri kullanılan açıklamada, görüşmede bu kişinin, "kendi profilinden paylaştığı haber içeriğini daha sonra kaldırdığını" söylediği kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Google ve Youtube için erişimi engelleme kararı!

    "Bu kişi, 'ne şekilde bilgiye ulaştığı' sorulduğunda ise 'kendisinin de şu an hatırlayamadığı birtakım internet sitelerinden bulduğunu, bu bilgilerin doğruluğu konusunda bilgisinin olmadığını' belirtmiştir. 'Gençliğinin Sakarya'da geçmesinden dolayı böyle bir bilgiyi paylaştığını ancak bilgilerin doğruluk derecesini bilmediğini' ifade etmiştir. İncelemede şahsın ilimizde ikamet etmediği, başka bir ilden paylaşımda bulunduğu belirlenmiştir. Konuyla ilgili adı geçen şahıs hakkında 'Bilişim yoluyla sosyal medya üzerinden halkı korku ve paniğe düşürecek paylaşımda bulunmak' eyleminden Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli adli tahkikata başlanmıştır. İlimizdeki huzur ve güven ortamının muhafazası için çalışmalarımız aralıksız devam edecektir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow