hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsun müftüsü AK Parti'den aday olmak için istifa etti

    Samsun müftüsü AK Partiden aday olmak için istifa etti
    expand

    Samsun'da yaptığı açıklamalarla dikkati çeken İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yrd. Doç. Dr. Öztürk, Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili bir soru üzerine, "İdam cezası bu durumlar için olmalı" dedi. Daha önce "Kadınlı erkekli horon haramdır", "Çocuğunuza Aleyna, Sanem gibi isimler koymayın", "18 yaşındakinin zinasına karşı çıkamıyorsanız, 7 aylık bebeğe tecavüze karşı çıkmak timsahın gözyaşlarıdır" açıklamalarıyla gündeme gelen Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, bugün AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısı ile 7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olduğu açıkladı.

    Nihat Doğan ağlayarak geri adım attı

    İl Müftülüğü görevinden istifa ederek aday adayı olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Öztürk, "Hafızlık sonrası İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat Fakültesi'ni bitirdikten sonra sırasıyla İlahiyat Fakültesi'nde 20 yıl öğretim üyeliği, İngiltere- Oxford'da 2.5 yıl akademik çalışma yaptım. 2 Aralık 2011 tarihinden itibaren 3 yıl 2 ay 7 gün Samsun İl Müftülüğü görevlerimi ifa etmeye çalıştım. Toplumsal doku kaliteli olursa, siyaset de kaliteli olur. Aksi halde siyaset de kalitesizleşir. İnsan bedeninin mevsimlerden etkilendiği gibi siyaset yapıcılar da elbette yaptığından etkilenir. Değer yargılarını siyasete kurban verenin sabiteleri yok demektir. Ondan siyasete değer katmasını beklemek beyhudedir. İlkeleri ve sabiteleri olmayan, siyaseti pratik ahlak olarak görmeyen yalnızca siyasi başarıya iman eden bir siyasetçinin millete zerre faydası olmaz" diye konuştu.Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, şöyle devam etti:"Benim vaat ettiğim siyaset, önce kendi nefsim üzerinde uygulamaya ve onu kendi iç dünyama tatbik etmeye çalışacağım bir siyasettir. Ne makyavelist bir yaklaşım ne de gösteriye ayarlı bir siyaset. Siyaset mümkün olanı yapma sanatıdır. Bilgi ve hikmet boyutu etik ve estetik boyutu vardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarkan: ''Erkekliğimden utanıyorum''

    Bunları başarabilen bir siyasetçi başarılı olur."Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yrd. Doç. Dr. Öztürk, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürülen Özgecan Aslan ile ilgili bir soru üzerine, "Ben düşüncesini kafasının arkasına koyanlardan değilim. Eğip bükmeden de konuşurum. Ben şahsi kanaatimi söylüyorum, idam cezasının bu durumlar için, böyle durumlar için olması kanatindeyim" dedi.  Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, milletvekili olamazsa görevine dönüp dönmeyeceğiyle ilgili soruya ise şöyle cevap verdi:

    "Değerini makamından alanlardan değilim. Makamına değer katan insan oldum. Makamıma değer katıyorsam devam ederim, katamıyorsam istifa ederim. Benim hayatım hep böyle olmuştur. Siyasetin halka yalan söylemek olduğunu düşünmüyorum. Her alanda doğruyu ifadet etmek gerekiyor. Yalan hiç kimse için söz konusu olmamalı. Halk siyasetçilere güvenmelidir. Halkının siyasetçiye güveneceği bir siyasetçi olmak için bu yola başvurduk" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow