hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şanlıurfa Valisi: "Hepsi çok iyi, sorun yok"

    Şanlıurfa Valisi: Hepsi çok iyi, sorun yok
    expand

    Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa'ya getirilen Türk rehinelerine ilişkin, "Hepsi sağlıklı, sağlık durumları iyi. Sayın Başbakanımız teşrif ettiğinde hepsi havaalanına gelecek, orada göreceksiniz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 101 gün sonra özgürlüklerine kavuşarak Türkiye'ye getirilen ve Şanlıurfa'daki bir kamu kuruluşunda kısa süre dinlenen 46 rehineyi ziyaret etti.

    Vali Küçük, 40 dakika görüşme yaptığı rehineleri ziyaretinin ardından çıkışta gazetecilere kısa açıklama yaptı.

    Vali İzzettin Küçük, "Rehinelerin hepsinin ve çocukların sağlığı iyi yerinde. Herhangi bir sorun ve sıkıntı yok. Sayın Başbakanımız gelince havaalanında görebileceksiniz. Ancak şunu belirteyim hepsinin sağlığı gayet iyi. Gerekli açıklamayı havaalanında Başbakanımız yapacak" dedi.

    49 Musul Konsolosluğu personeli serbest

    Yeni kıyafetler getirildi

    Vali Küçük'ün ayrılması ardından rehinelerin götürüldüğü kamu kurumuna bir araçla yeni kıyafetler de getirildiği de görüldü. Polisler tarafından otomobillerle getirilen yeni kıyafetler görevliler tarafından rehinelerin bulunduğu binaya götürüldü.

    İşte serbest kalan personelden ilk görüntüler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Personel saat 08.15 sıralarında midibüslerle konvoy halinde Şanlıurfa GAP Havalimanı'na götürüldü.

    Kentten yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki havaalana eskort eşliğinde sıkı koruma altında götürülen rehinelerin bulunduğu araçların perdelerinin kapalı tutulması dikkat çekti.

    Vali Küçük'ten ikinci açıklama

    Küçük, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve konsolosluk çalışanlarını GAP Havaalanından yolcu ettikten sonra VIP çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı.

    Konsolosluk çalışanlarının uzun bir aradan sonra evlerine kavuşmak üzere Şanlıurfa'dan ayrıldığını belirten Küçük, şöyle devam etti:

    "Bugün milletimiz için sevinç günü, 100 gündür alıkonulan vatandaşlarımız ülkemize geldi. Sağlık kontrolünden geçirildi. İl merkezinden ayrıldılar. Başbakanımız Davutoğlu'nun Azerbaycan programını bırakıp Şanlıurfa'ya gelmesi konuyu ne kadar önemsediğini gösteriyor. Vatandaşlarımız uzun bir aradan sonra evlerine kavuşmak üzere yola çıktı. Başbakanımız geniş açıklamayı Ankara'd
    kendisi yapacak. Şunu söyleyebilirim ki hepsinin sağlık durumu iyi. Büyük bir arbededen sonra buraya ulaşmaları ülkemizin gücüdür."

    Konsolosluk görevlilerinin yakınlarıyla Ankara'da buluşacağını ifade eden Küçük, Kobani sınırındaki olaylarla ilgili soru üzerine, "Ülkemize 40 ila 45 bin kişilik grubun geldiği tahmin ediliyor. Tespitimiz bu yönde, ani bir göç dalgası yaşandı ama bugün herhangi bir gelişme yok" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küçük, gelenlerin nerede konaklayacaklarına ilişkin soru üzerine de bir bölümünün yatılı bölge okuluna, kalan kısmının da yakınlarının yanına yerleştiğini ifade etti. Bu insanlara düzenli yardım yapıldığını söyleyen Küçük, 15 ila 20 bin kişilik kalıcı misafir yeri yapılacağını kaydetti.

    Küçük, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sınır hattında incelemelerde bulunacağı yönündeki bir soru üzerine Bakan'ın programının netleşmediğini sözlerine ekledi.

    Erdoğan: "Başarılı bir operasyonla kurtarıldılar"

    Başbakan Davutoğlu haberi böyle aldı!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow