hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şanlıurfa'da bir hafta arayla ikinci yasa dışı dinleme

    Şanlıurfada bir hafta arayla ikinci yasa dışı dinleme
    expand

    Türkiye yasa dışı dinlemeleri tartışırken Şanlıurfa'da bir hafta arayla iki usulsüz dinleme olayı ortaya çıktı. Şanlıurfa Terörle Mücadele Şubesi polisleri, farklı isimlerin altına başkalarına ait telefon numaralarını yazarak alınan dinleme kararlarıyla 8 ay boyunca dinleme yaptı. Üstelik haklarında dinleme kararı alınan kişiler Hizbullah'ın yasal partisi olarak nitelendirilen Hüdapar'ın bir yöneticisi ile başkan adayının avukatıydı ve haklarındaki suçlama ise "PKK'ya eleman kazandırmak"tı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şanlıurfa'da polisin, "PKK'ya eleman kazandırdığı" iddiasıyla savcılık izniyle 8 ay boyunca bir başka kişiyi dinlediği ortaya çıktı. Evine gelen evrakla 8 ay boyunca dinlendiğini öğrenen Hür Dava Partisi Bölge Koordinasyon Başkanı Süleyman Atmaca, "Evrakta benim adımla bir akrabamın dinlendiğini görünce şaşkına döndüm" dedi.

    Şanlıurfa polisi geçen hafta da Hizbullah'ın yasal partisi olarak nitelendirilen Hüdapar'ın Eyyübiye Belediye Başkan adayı Mehmet Kışlar'ın adına aldığı kararla avukatı Emin Güneş'i dinlemişti. Müvekkili adına alınan kararla avukatı dinleyen Şanlıurfa polisinin, aynı şekilde yaptığı bir dinleme olayı daha ortaya çıktı.

    Hüdapar'ın Bölge Koordinasyon Başkanı Süleyman Atmaca hakkında, "PKK'ya eleman kazandırılması, yardım ve yataklık suçlaması" ile soruşturma yürütüldü. Süleyman Atmaca bu durumu, suç unsuruna rastlanmadığı için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan geçen hafta evine gelen bir tebligatla öğrendi. Ancak Atmaca, evrakı incelediğinde soruşturma kendisi hakkında olmasına rağmen dinleme yapılan telefonun Diyarbakır'da yaşayan Abdulkadir Eser adlı bir akrabasına ait olduğunu fark etti. Atmaca adına alınan dinleme kararı ile 8 ay boyunca Diyarbakır'da kapıcılık yapan akrabası dinlenmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu olanlara tepki gösteren Atmaca, "Beni üzen dinlenmek değil; ben Müslüman ve dindar bir insanım. 30 yıldır dinsizlik fikri akımına karşı mücadele etmiş, bunun karşısında da durmuş bir insanım. Benim PKK ile hiçbir işim olmaz. Dinlemek için alınan izinde PKK ile ilişkilendirilmemi hakaret olarak görüyorum" dedi.

    Kanser hastası olduğu için iyice moral çöküntüsü yaşadığını ifade eden Süleyman Atmaca, "Bana dini faaliyet yaptığım için dinlendiğim söylenseydi bu kadar ağrıma gitmezdi. Bu yüzden avukatlarım aracılığıyla Şanlıurfa Terörle Mücadele Şube Müdürü ve evrakta imzası bulunan Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı hakkında suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow