hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Saray'dan mahkemeye

    Saraydan mahkemeye
    expand

    Türkiye genelinde başta PKK, IŞİD, DHKP-C olmak üzere terör örgütlerine yönelik başlatılan operasyonlarda Ankara’da gözaltına alınan G.B. adlı kadının, 10 ay Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda temizlik hizmetlerinde çalıştığı öğrenildi. Olayı, sosyal medya fenomeni Fuat Avni'nin de iki gün önce Twitter hesabından paylaştığı ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre   Ankara’da eylem sırasında 13 kişiyle birlikte gözaltına alınan ve DHKP-C örgütüyle bağlantılı olduğu iddiasıyla sorgulanan G.B.’nin taşeron bir firma üzerinden Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda çalıştığı bildirildi. Terör ve istihbarat polisi tarafından bağlantıları araştırılan G.B., emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

    Kızılay’daki eylemde gözaltına alındı

    Emniyet birimlerinden edinilen bilgiye göre, Suruç’taki canlı bomba saldırısında ölen 32 kişi ile İstanbul’da Günay Özarslan’ın öldürülmesine tepki olarak Yüksel Caddesi’nde 2 gün önce eylem yapıldı. Eyleme müdahale eden polis, 13 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler arasında bulunan G.B’nin, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 10 ay çalıştığı ve bir süre önce işten çıkartıldığı belirlendi.

    Bağlantıları araştırılıyor

    G.B., emniyetteki sorgusunda bir taşeron firma aracılığıyla kısa süre Saray’da çalıştığını beyan ederek, eylemle ilgisinin bulunmadığını, eyleme katılan bir arkadaşını gördüğünü, ona selam verip konuştuğu sırada polisin müdahalede bulunduğunu ve gözaltına alındığını söyledi. İstihbarat ve terör polisi ise yaptığı incelemede G.B.’nin Saray’da çalıştığını doğruladı. Terör ve istihbarat polisi, G.B.’nin bağlantılarını da araştırdı. DHKP-C, terör örgütüyle bağlantılı sorgulanan G.B., gözaltına alınan diğer kişilerle birlikte adliyeye sevk edildi. G.B., çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Herhangi bir sabıka kaydı olmayan G.B.’nin, katıldığı bazı eylemlerde daha önce de gözaltına alındığı bildirildi.

    Örgüt bağlantılı mı Saraya girdi?

    G.B., serbest bırakılırken polis, bu kişinin hangi kanalla Saray’da görev almasının sağlandığı üzerinde çalışıyor. Türkiye’nin en üst düzey korunan ve tüm personeli istihbarat ile MİT’in inceleme ve sorgulamasından geçirilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, daha önce de katıldığı eylemler nedeniyle gözaltına alınıp bırakılan G.B.’nin nasıl işe başlatıldığı araştırılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow