hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sarısülük ailesinin avukatından suç duyurusu

    Sarısülük ailesinin avukatından suç duyurusu
    expand

    Ankara'daki Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında Ethem Sarısülük'ü vurarak ölümüne neden polis memuru Ahmet Şahbaz'ın, olaydan sonra aldığı sağlık raporlarının sahte olduğu iddiasıyla raporları düzenleyen hastanenin adli tıp uzmanları T.A. ile U.B. ve Şahbaz hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sarısülük ailesinin avukatı Kazım Bayraktar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, polis memuru Şahbaz'ın 1 Haziran 2013'te Kızılay'da bir gösteri sırasında Sarısülük'ü silahla vurarak öldürdüğü, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesince yargılandığı hatırlatıldı.

    Şahbaz'ın olaylar sırasında yaralandığı, ambulansla hastaneye götürüldüğü ve 3 kez istirahat raporu aldığı anlatılan dilekçede, yapılan araştırmalar sonucunda hastane tarafından verilen raporların sahte olduğu ileri sürüldü.

    Dilekçede şunlar kaydedildi: "Raporlar adı geçen hastanenin bilgisayar sisteminde yer almamaktadır. Bilindiği gibi tüm sağlık kurumlarının hastalarının sağlık verileri ile ilgili kayıtları "sağlıknet 2" sistemi ile merkezi sisteme bağlanmıştır. Tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının USVS (Ulusal Sağlık Veri Sistemi) kapsamında yer alan verilerini "sağlık net 2" sistemine göndermeleri zorunludur. Yasal zorunluluk nedeniyle bu sisteme kayıt yapılmadan hasta muayene, teşhis ve tedavisi yapılmamaktadır. Şüpheli doktorlar, gerçeğe aykırı içerikte ve geçmiş tarihli olarak düzenledikleri için bu raporlar USVS kayıtlarına girilmemiştir. Savcılığınızın yapacağı inceleme ile gerçek durum ortaya çıkacaktır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dilekçede, raporların, Sarısülük ailesinin talebi üzerine Ankara Tabip Odası tarafından da soruşturma konusu yapıldığı ve bilirkişi heyetine inceletildiği kaydedildi.

    Dilekçede, Şahbaz ve iki adli tıp uzmanı hakkında "sahte rapor düzenlemek ve kullanmak" suçundan soruşturma ve kamu davası açılması talep edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow