hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Saymaz: "Polis, Alevi mahallelerde her türlü hoyratlığı yapabileceğini düşünüyor"

    Saymaz: Polis, Alevi mahallelerde her türlü hoyratlığı yapabileceğini düşünüyor
    expand

    Radikal Gazetesi muhabiri İsmail Saymaz CNN Türk ekranlarında Enver Aysever'in sorularını yanıtladı. Alevi nüfusun yoğun olduğu Okmeydanı gibi mahallelerde polis şiddetinin artmasını değerlendiren Saymaz, "bu mahallelerin polis şiddetine uğrama ihtimali sıradan vatandaşlardan daha fazla. Anladığımız kadarıyla, buranın özellikle Alevi kimliği ve politik kimliği, polislerin burada her türlü hoyratlığı yapmasına yol açıyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okmeydanı'nda, Cemevinde taziye ziyaretindeyken polis kurşunu ile vurulduğu iddia edilen Uğur Kurt adlı vatandaşın, vurulmasından önce ve sonra yaşanan olayları anlatan İsmail Saymaz;  polisin ateş açmasının alışıldık bir durum olmadığını söyledi.

    Grgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkarak, polisin havaya değil çevreye ateş ettiği şeklinde bir izlenim oluştuğunu söyleyen Saymaz, başından vurulan Uğur Kurt'un dışında bir kişinin daha ayaklarından vurulduğu yönünde bir iddia olduğunu söyledi.

    Alevi nüfusun yoğun olduğu Okmeydanı gibi mahallelerde polis şiddetinin artmasını değerlendiren Saymaz, "bu mahallelerin polis şiddetine uğrama ihtimali sıradan vatandaşlardan daha fazla. Anladığımız kadarıyla, buranın özellikle Alevi kimliği ve politik kimliği, polislerin burada her türlü hoyratlığı yapmasına yol açıyor" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow