hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sel Artvin'i vurdu!

    Sel Artvini vurdu
    expand

    Artvin Valisi Kemal Cirit, "Kesinleşmiş olmamakla birlikte Hopa merkez Orta Mahallesi'nde çöken bir evde 3 vatandaşımız, Yoldere köyünde 3 vatandaşımız, Yeşilköy'de enkaz altında bulunan bir vatandaşımız, Eşmekaya köyünde bir vatandaşımız olmak üzere toplam 8 vatandaşımızı kaybettik" dedi. Vali Cirit daha sonra CNN Türk yayınına bağlanarak bir kişinin hayata döndürüldüğünü ifade ederek can kaybı sayısını 7 olarak verdi. Vali Cirit ayrıca 19 kişinin de yaralandığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cirit, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, yağışa bağlı meydana gelen sel ve heyelanlara ilişkin bilgi verdi. "Kesinleşmiş olmamakla birlikte Hopa merkez Orta Mahallesi'nde çökenbir evde 3 vatandaşımız, Yoldere köyünde 3 vatandaşımız, Yeşilköy'de enkazaltında bulunan bir vatandaşımız, Eşmekaya köyünde bir vatandaşımız olmak üzere toplam 8 vatandaşımızı kaybettik" diyen Vali Cirit, "Hopa merkezde bir çocuğumuz kayıp. 17 vatandaşımız yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır. Bunlardan 5'inin, ihtiyaca göre Rize'ye sevki gerçekleştirilmiştir" şeklinde konuştu. Vali Cirit daha sonra CNN Türk yayınına bağlanarak bir kişinin hayata döndürüldüğünü ifade ederek can kaybı sayısını 7 olarak verdi.

    "Köylerde mahsur kalanlar var"

    Cirit, Yukarı Kuledibi Mahallesi'nde bir kişiyi kurtarmak için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Sugören, Çamlık ve Hendek köylerimizde vatandaşlarımızın bir kısmı mahsur bulunmaktadır. Bunları helikopterle almayı planlıyorduk ama maalesef şu an AFAD'ın kurtarma ekipleriyle almamız gerekecek. Onlarla ilgili çalışmaları da başlatmış bulunmaktayız" dedi. Ulaşılamayan bazı köylere de ulaşmayı başardıklarını dile getiren Vali Cirit, "Komşu illerden ve diğer yerlerden de iş makinesi talebimiz söz konusu oldu. Onlar da ulaşmak üzereler ve yarın da ulaşacak ekiplerimiz olacak. AFAD'ın arama kurtarma ekipleri olarak da şu an için Artvin Trabzon, Erzurum ve Rize ekipleri burada çalışmaktadır" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rize ve Artvin'de sağanak yağış etkili oldu, HES'ler zarar gördü

    Borçka ilçesinde uzun süre karayolu kapalı olduğu için Hopa ve Arhavi'ye ulaşımı sağlayamadıklarını anlatan Vali Cirit, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Özellikle Erzurum ve Artvin ekipleri ancak ulaşabildi. Bizim oradaki ekiplerimiz tabii ki çalışmalarını devam ettiriyor ama böyle bir durum söz konusu oldu. Borçka'da metrekareye 161,7 kilogram yağış düştü. Arhavi'de metrekareye 128 kilogram yağış düşerken Hopa ilçemizde 255 kilogram yağış düştü. Gece 00.00'dan sonra yağışın etkisinin zaman zaman düşerek devam edeceği ama etkisinin daha da azalacağını, yarın için biraz daha iyi olacağını şimdiden söyleyebiliriz."

    Cirit, Sahil Güvenlik Komutanlığından gelen dalgıç ekibinin, kaybolançocuk için arama çalışmalarını sürdürdüğünü de bildirdi.

    HOPA BELEDİYE BAŞKANI: SON 50 YILIN EN BÜYÜK FELAKETİ

    Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan yaptığı açıklamada "son 50 yılın en büyük sel felaketi" ifadelerini kullandı. Cihan akşam saatlerinde Mirgün Cabas'ın sunduğu Her Şey programına katılarak son durum hakkında bilgi verdi. Bir kriz masası oluşturulduğunu ifade eden Cihan çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

    Hopa'da toplam 6 ölü ve 2 kayıp  vatandaş olduğunu açıklayan Cihan, iş makineleriyle yardım bekleyenlere ulaşma çabalarının devam ettiğinin altını çizdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AFAD ekibi Artvin'de

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), Artvin'de meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle 31 kişilik arama kurtarma ekibinin olay yerinde görevlendirildiği bildirildi.

    AFAD'dan yapılan açıklamada, Başbakanlık AFAD koordinasyonunda 31 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi olay yerinde görevlendirildiği ifade edildi.

    Şehit yüzbaşının yakınlarından sosyal medyadaki iddialara tepki

    İranlı bakan Kandil Dağı'ndan fotoğraf paylaştı

    Açıklamada, "Samsun'dan 10 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi de Genelkurmay Başkanlığına ait hava aracı ile olay yerine gönderilmiştir. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 1 adet helikopter de Samsun'dan bölgeye sevkedilmiştir" ifadelerine yer verildi.

    Açıklamada, Doğu Karadeniz bölgesinde meydana gelebilecek aşırı yağışlara karşı Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ardahan, Kars, Artvin, Trabzon ve Rize AFAD il müdürlüklerinin teyakkuza geçirildiği kaydedildi.Artvin Hopa ilçesinde metrekareye 182 kilogram yağış düştüğü belirtilen açıklamada, yağışların saat 19.00 civarında azalacağının değerlendirildiği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KRİZ MERKEZİNDEN SON AÇIKLAMA: 7 ÖLÜ

    Artvin Valiliği tarafından ilde meydana gelen sel ve heyelan olayları nedeniyle oluşturulan Kriz Koordinasyon Merkezi, 7 vatandaşın hayatını kaybettiği felakette, bir çocuğun kayıp olduğunu bildirdi. Daha önce Yukarı Kuladibi Mahallesi'nde kayıp olduğu açıklanan yaşlı bir kadının yerinin tespit edildiği ve kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi. Buna göre Artvin'deki sel ve heyelan felaketinde son açıklanan rakamlara göre; 7 kişi hayatını kaybetti, kayıp olan bir çocuğu arama çalışmaları ise sürdürülüyor.

    ÜÇ KİŞİ KAYIP

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu  Hopa ilçesindeki sel felaketinde 2  kişinin daha kayıp olduğunu açıkladı. Kayıp kişilerin Meltem ve Mücella Kakişi olduğu öğrenilirken  kayıp sayısı 3' e yükselmiş oldu..

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow