hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Selahattin Demirtaş'ın o iddiasına tepki

    Selahattin Demirtaşın o iddiasına tepki
    expand

    Diyarbakır'da çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan ve oturma eylemini sürdüren aileler, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "eylem yapan bazı ailelere para verildiği" yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki refüjde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalışan aileler, "para karşılığında eylem yaptıkları" iddiasına tepki göstererek, amaçlarının çocuklarına kavuşmak olduğunu dile getirdi.

    Bir yıl önce kaçırılan kızı Zehra Yapıcı için eyleme katılan Mukaddes Yapıcı, kendilerine iftira atıldığını belirtti.

    "Biz hiç kimseden para almamışız. Hem çocuklarımızı götürüyorlar hem de iftira atıyorlar, günahımızı alıyorlar. Kızım gittiğinde 15 yaşındaydı, şimdi ise 16'sında. 13 Eylül doğum günüydü. Onsuz doğum günü pastasını kesmişiz. Başbakan Erdoğan'a, Selahattin Demirtaş'a, Karayılan'a kısacası kimin elinden ne geliyorsa ona yalvarıyorum, merhamet etsinler" diyen Yapıcı, çocuklarının geri gönderilmesini istedi.

    Evlat acısıyla yandığını ifade eden Yapıcı, "Oylarımızla o koltuğa oturdular. Oy verdik onlara ama biz çocuklarımızı dağa götürsünler demedik" diye konuştu.

    "Çocuklarımızı geri versinler, paraları bize lazım değil"
    Kaçırılan Ramazan Şentürk'ün annesi Zübeyde Şentürk de Demirtaş'ın iddialarının doğru olmadığını kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyükşehir Belediyesi önünden kovulduklarını, darp edildiklerini anlatan Şentürk, oturma eyleminin sonra ermesi için böyle bir iftiraya maruz kaldıklarını anlattı.

    Şentürk, "Biz çocuklarımızı istiyoruz. Çocuklarımızı geri versinler, paraları bize lazım değil, onların olsun. Biz tonlarca para harcadık çocuklarımız için. Artık yeter çocuklarımızı geri versinler" dedi.

    Bitlis'ten gelen ve 16 yaşındaki oğlu Vedat Aydın'ın fotoğrafını elinden düşürmeyen Leman Aydın ise şöyle konuştu: "Bizim gözümüz para pulda değil, çocuğumuzdadır. Ben bir anneyim çocuğum için buradayım, siyaset için buraya gelmedik. Belediyeden sürekli 'siz AK Parti tarafından satılmış insanlarsınız, AK Parti sizi yönlendiriyor o yüzden buraya gelmişsiniz' deniliyor. Ben çocuğumun peşindeyim, çocuğumu istiyorum.
    Benim çocuğum hasta."

    Oturma eylemine katılan ailelerden Erhan Eren de söz konusu iddiaları yalanlayarak, "Bu aileler Muş, Ağrı, Van'dan çok zor şartlarda geliyorlar. Hayvanlarını satıp gelen aileler var. Otelde perişan hallerde kalıyorlar. O kadar zor durumda olan aileler var ki ben biriktirdiğim paralarla ailelere su alıyorum. Su alacak paraları yok ailelerin. Para aldıkları doğru değil" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sivil toplum kuruluşlarına çağrı yaptıklarını ifade eden Eren, parası biten ailelerin gidecek yer bulamadığını, bu konuda yardım beklediklerini bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow