hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Sessiz Çığlık" eyleminde ağlatan mektup

    Sessiz Çığlık eyleminde ağlatan mektup
    expand

    Balyoz ve Ergenekon Davası'nda hapis cezalarına çarptırılan amiral, general ve yüksek rütbeli subayların eş ve çocukları ile yakınlarının oluşturduğu 'Vardiya Bizde Platformu' bugün yine Gölcük'te bir araya geldi. Tutuklu Deniz Kurmay Albay Ümit Metin'in, 'Kurmay Albay Murat Özenalp kardeşimizi kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz' sözleriyle başlayan mektubunun okunması sırasında duygusal anlar yaşandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gölcük'ün Değirmendere semtindeki Atatürk Anıtı önünde bugün gerkçekleştirilen 'Ssessiz Çığlık Buluşması'na katılanlar sarı renkte, 'Atatürk'ün izinde. Kumpas mağduru deniz aslanlarının yanındayız' yazılı tişörtler giydiler.

    Ayrıca ellerinde yakınlarının fotoğrafları ile onların suçsuzluğunu belirten pankartlar taşıdılar.

    Tutuklu Deniz Kurmay Albay Ümit Metin'in mektubunu eşi Berna Metin okudu.

    Mektupta, 'Balyoz davası nedeniyle Ankara Mamak Askeri Cezaevi'ne konulan ve açık görüşte beyin kanaması geçirip ölen Kurmay Albay Murat Özenalp kardeşimizi kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz' sözleri katılımcıları duygulandırdı.

    Berna Metin'in okuduğu mektup şöyle devam etti: "Hepimiz çok sevdiğimiz kahraman denizci Murat Özenalp kardeşimizi kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Şehidimize tanrıdan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Bize bu tuzağı kuranlar, bu pusuya yardım ve yataklık yapanlar, hem bu dünyada, hem de diğer dünyada hak ettikleri cezayı bulacaklardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu siyasi davalar süresince bizlere kumpas kurulduğunu bile bile konuşmayarak, hiçbir şey yapmayarak bizlerin tutsak kalmasına göz yuman, elimizden bir şey gelmiyor diyen koltuk sevdalılarına sesleniyorum: İçiniz rahat mı? Şehidimizin haberini duyunca hiç mi içiniz sızlamadı? Akşam başınızı yastığınza koyduğunuzda rahat rahat uyuyormusunuz ?

    Ailelerimiz zindan kapılarında bizlere destek olmaya çalışırken siz çevrenizdekilerle aile toplantıları mı yapıyorsunuz?. Bizler masumiyetimizden kaynaklanan güç ile her türlü zulme göğüs germeye devam edeceğiz. Gerçeklerin hukuka yansıyacağına ve üzerimize oynanan oyunların son bulacağına inanıyoruz. Kıymetli ailelerimiz ve dostlarımız, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dik duruşunuzu bozmayacağınız konusunda inancım tamdır. Mustafa Kemal'in askeri olan eşlerimize, çocuklarımıza ve dostlarımıza en derin sevgilerimi gönderiyorum. Özgür günlerde görüşmek dileğiyle" yazılı mektubu okunduğu sırada duygusal anlar yaşandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow