hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Simay bebek ve annesi cezaevine girecek mi?

    Simay bebek ve annesi cezaevine girecek mi
    expand

    Terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuksuz yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Arzu Ceylan Oral'a bebeği küçük olduğu için tanınan infaz erteleme süresi dün gece yarısı doldu. Yeniden yargılanma için başvurduğu Anayasa Mahkemesi farklı bir karar vermezse genç kadın bebeğiyle birlikte cezaevine girecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnfaz ertelemesi sona eren Arzu Ceylan Oral bebeğiyle her an cezaevine girebilir.

    "Terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuksuz yargılandığı davada, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Arzu Ceylan Oral'a bebeği küçük olduğu için tanınan infaz erteleme süresi doldu.

    Genç kadın son gününü 6 aylık bebeği Zeynep Simay'la Anayasa Mahkemesi'nden gelecek haberi heyecan içinde beklemekle geçirdi.

    Oral, 2006 yılında Ankara'da düzenlenen savaş karşıtı protesto sırasında gözaltına alınarak tutuklandı. 8 ay hapis yattı. Yargılama sonunda beraat etti.

    O cezaevindeyken, MLKP örgütüne karşı Türkiye çapında yapılan "Gaye operasyonu" kapsamında ailesiyle kaldığı Antakya'daki evinde arama yapıldı ancak bir şey bulunamadı.

    Adana Ağır ceza mahkemesi'nde hakkında örgüt üyeliğinden dava açıldı. Tutuksuz yargılandı. Yargılama sonunda 6 yıl 3 ay hapse mahkûm edildi. Avukatı kararı temyiz etti.

    6 ay önce Zeynep Simay isimli bebeği doğdu. Bu arada yargıtay hapis cezasını onadı. Oral'ın cezanın 4 yıl 8 ay daha hapis yatması gerekiyordu. Bebeği çok küçük olduğu için cezası 17 ağustos 2014'e ertelendi. Ev kadını olan Oral'ın infaz erteleme süresi sona erdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeniden yargılanma için başvurduğu Anayasa Mahkemesi aksi bir karar vermezse genç kadın bebeğiyle birlikte cezaevine girecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow