hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şişli Belediyesi'ndeki tehdit soruşturmasında "örgüt" yok

    Şişli Belediyesindeki tehdit soruşturmasında örgüt yok
    expand

    Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'nün "mafyayla tehdit edildiği" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma dosyası, "örgüt" bulunamadığı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan alınarak, özel soruşturma bürosuna verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun, 18 Aralık 2014'te Şişli Belediye Başkanı İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün bir gazeteye verdiği röportajdaki "mafya ile tehdit edildikleri" iddialarına ilişkin resen başlattığı soruşturmada, yeni bir gelişme yaşandı.

    Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı, soruşturma kapsamında "örgüt" bulunamadığı gerekçesiyle dosyayı Başsavcılığa gönderdi.

    Fethullah Gülen hükümetle yollarının nasıl ayrıldığını açıkladı

    Başsavcılık da soruşturma dosyasını, özel soruşturma bürosuna devretti.

    Dosyanın, özel soruşturma bürosuna gönderilmesinin, dosyadaki şüpheli ve mağdur tarafların, Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı olmasından kaynaklandığı ifade edildi.

    Erdoğan'dan Durmuş Yılmaz'a sert cevap

    Olayın geçmişi

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eşi Nazlı İnönü'nün bir gazeteye verdiği röportajda, "eski başkan Mustafa Sarıgül'ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini, Sarıgül'ün 'mafya
    tutmaktan' söz ettiğini, sadece Hayri İnönü ile kendisinin değil Amerika'da okuyan çocuklarının da tehdit edildiğini" iddia etmesi üzerine, resen soruşturma başlatmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suudi Arabistan'da görülmemiş taziye yöntemi

    Soruşturma kapsamında, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü "mağdur", Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül ise "şüpheli" sıfatıyla ifade vermişti. Hayri İnönü ve eşi, savcılıkça alınan ifadelerinde, Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül'den şikayetçi olduklarını belirtmişti.

    Marmaray'da güvenlik görevlileri ile 4 kardeş arasında kavga

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow