hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Soma faciasından kurtulan işçi: "Amirler yanlış yönlendirdi"

    Soma faciasından kurtulan işçi: Amirler yanlış yönlendirdi
    expand

    Soma'daki maden ocağı faciasından kurtulan işçilerden Özcan Cüce, aşağıda amirlerin yanlış yere yönlendirdiğini, kirli havaya doğru gidenlerin yaşamını yitirdiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soma'daki maden faciasından kurtulan işçi Özcan Cüce, yaşadıklarını Habertürk'e anlattı.

    İşte Cüce'nin anlattıkları:

    "Havayı kestim, basınçlı havalar var, onları kestim, maskeleri taktık. Havada 3 saat 4 saat öyle durdum. Öleceğimi düşündüm. Dua edip durduk. Yapacağımız başka bir şey yoktu. Ölenler yanımızdaydı, amirler yanlış yere yönlendirdi hep. Havanın geldiği yere yönlendirdi. Havanın geldiği yöne yönlendirince komple kaldılar içinde.

    İleri geri kaçanlar kaçtı. O şekilde kurtuldular. Geriye dönüyorlar, geldikleri istikamete dönenler bir kısmı böyle kurtuluyor. Bu tarafa gelenler kurtulamıyor.

    "Arkadaşlara dedim ki, gitmeyin... "

    Ocaktan çıkıyorduk hava çıkışına denk geldik, pis havaya denk geldik. Denk gelince maruz kaldık, ne ileri ne geriye. Ortada mahsur kaldık. Telefonlar çekmiyordu, gidebilecek olduğumuz bir yer yok. İleri geri. Biz tekrar geriye döndük, havalandırmaya döndük, öyle çıktık yukarı.

    Havanın önüne attım kendimi, havayı kestim öyle durdum. Benim yanımdan 15-20 arkadaş geçti. Dedim ki arkadaşlara dumanın üzerine gidiyorsunuz, gitmeyin. Temiz bildiğiniz bir yer varsa öyle gidin, yoksa gitmeyin. Bir tek ben kaldım havanın önünde. Sonra hepsi yığıldı kaldı."

    Cüce, arkadaşlarının ölümünü gördüğünü de aktardı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow