hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Soma karıştı... İşçiler ayakta...

    Soma karıştı... İşçiler ayakta...
    expand

    Soma'da maden işçileri Türkiye Maden İş Sendikası Ege Şubesi'nin önünde toplandı. Sendika binasına girmek isteyen işçiler sloganlar atarak sendikacıların istifasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soma'daki maden faciasında, sorumluluğu bulunduğunu iddia ettikleri Türkiye Maden İşçileri Sendikasından istifa kararı alan işçiler sendika binasına girmek istedi.

    Soma Kaymakamlığı önünde toplandıktan sonra sendikadan toplu istifa kararı aldıklarını açıklayan işçiler, daha sonra kaymakamlığın yakınındaki Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi şubesine sloganlarla yürüdü. Herhangi bir güvenlik önleminin olmadığı binaya girmek isteyen grubu ilk olarak Soma İlçe Emniyet Müdürü Okan Arslan sakinleştirmek istedi.

    Daha sonra çevik kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı bina önünde bekleyişini sürdüren sendika üyeleri "Sendika istifa, katiller dışarı" şeklinde slogan attı.

    Soma İlçe Emniyet Müdürü Arslan, sakinleştirmek istediği madencilerden 5'i binaya girdi. Sendika yöneticilerinin açıklama yapılacağı bilgisinin verilmesi üzerine işçiler Soma Kaymakamlığı önüne çekildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/isciler-soma-holding-madenlerine-vardiyaya-cagrildi

    Sendika Başkanı ve yönetim istifa etti

    Slogan atan işçilerin yanına giden Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Tamer Küçükgencay'a tepki gösterildi.

    Gencay, işçilere seslenerek, "Sendikanın şube başkanlığından istifa ediyorum. İlk gün de edebilirdim ama 'korktu kaçtı' demesinler diye görevime devam ettim. Ben kişisel olarak istifa ediyorum" dedi.

    Küçükgencay'ın istifasının ardından beş kişilik yönetim kurulu da istifa ettiğini açıkladı.

    Ancak bu açıklamalar işçileri yatıştırmaya yetmedi. İşçiler sendikayı protesto etmeyi sürdürüyor.

    Polis memuru yaralandı

    Öte yandan gerginlik sırasında ayağından hafif yaralanan bir polis memuru, derneğin lokalinde tedavi edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow