hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Soma soruşturmasının seyrini değiştirecek rapor

    Soma soruşturmasının seyrini değiştirecek rapor
    expand

    Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, ellerine Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasının metan gazı drenajı projesinin uygulanmaması ya da olması gerektiği gibi uygulanmadığından kaynaklanmış olabileceğini belirten bir rapor ulaştığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Balkız, madende inceleme yapan bir maden mühendisi tarafından hazırlandığını belirttiği ve halen incelemeye devam ettikleri raporun soruşturmaya yeni bir boyut kazandıracağını ileri sürdü.

    Soma'da geçen 13 Mayıs'ta meydana gelen ve 301 madencinin yaşamını yitirdiği kömür ocağındaki faciayla ilgili bilirkişi raporu beklenirken, davaya müdahil olan Manisa Barosu'na, ismi açıklanmayan bir maden mühendisi tarafından hazırlandığı belirtilen bir rapor ulaştığı belirtildi. Raporun maden kazasının oluş şekliyle ilgili yeni bir pencere açtığını öne süren Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız, şunları söyledi:

    "Bugüne kadar ki söylemler kazanın oluş şekliyle ilgili karbonmonoksit gazından dolayı zehirlenmeler ve kömürün içten içe yanmasıyla ilgili çökmelerden bahsediliyordu. Ama yeni açılan pencerede madende metan gazı drenajı projesinin uygulanmadığından ya da olması gerektiği gibi uygulanmadığından doğan bir kaza olabileceği ifade ediliyor. Bu bir iddiadır araştıracağız."

    AA objektiflerinden Ahmet Davutoğlu...

    Zeynel Balkız, raporu daha detaylı şekilde inceledikten sonra gerekli açıklamaları yapacaklarını da kaydetti.

    AK Parti kurmaylarından "Davutoğlu" yorumları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow