hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Soma'ya Almanlar sahip çıktı!

    Somaya Almanlar sahip çıktı
    expand

    Soma'da yaşanan maden faciasının ardından, yaşamını yitirenlerin ailelerine maddi destek sağlamak amacıyla Almanya'nın Münih kentinde, bayanlar futbol karşılaşması düzenlendi.Karşılaşmaya kentte yaşayan türkler ilgi göstermedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya'da yapılan etkinlik, Soma'da yaşamını yitirenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından Türk ve Alman milli marşlarının okunmasıyla başladı.

    Münih Başkonsolosluğu ve Bavyera Futbol Federasyonu'nun himayesinde yapılan FC Puchheim ve Münih Karması bayan futbol karşılaşmasında Münih Karması 4-2 galip geldi. Münih Karması bayan futbol takımı, SG Eichenfeld Freising, FFC Wacker München, Phönix Schleissheim ve SC Amicitia München takımlarından katılan bayan futbolcularla oluşturuldu.
     
    Yardım etkinliğinin organizasyonunu yapanlar, aynı saatlerde kentte İsrail'e protesto gösterisi olması ve havanın çok sıcak olmasının nedeniyle Türklerin etkinliğe ilgi göstermediğini sandıklarını belirttiler.

    Etkinliğe katılan Bavyera Futbol Federasyonu temsilcisi Bernhard Slavinski de Türklerin etkinliğe ilgi göstermemiş olmasının şaşkınlığını yaşadığını söyledi. Organizatörler, bu etkinlikle aynı zamanda bayan futbol takımlarına göçmen bayanların daha fazla ilgi göstermeleri gerektiği konusunda dikkati çekmek istediklerini söyledi.

    Etkinliğin fikir babası ve organizasyonun baş aktörlerinden FC Puchheim bayan takımı teknik direktörü Ferhat Karadeniz, Türklerin etkinliğe ilgisizliğinin kendisini üzdüğünü söylerken, "Gönül isterdi ki bugün daha çok yurttaşımız burada olsun ve yardım için toplanan miktar artsın.

    Ama yapacak bir şey yok. Her şeye rağmen yaptığımdan pişman değilim. Gerekirse yine böyle bir organizasyon yaparım. Şimdi toplayabildiğimiz parayı Münih Türk Başkonsolosluğu kanalıyla Soma'da hayatını kaybedenlerin kurban yakınlarına iletmek istiyoruz" dedi.   

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow