hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sosyal medyadaki "4 gün tatil" iddialarına soruşturma

    Sosyal medyadaki 4 gün tatil iddialarına soruşturma
    expand

    Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okulların iki gün tatil edildiği ile ilgili duyurunun benzerini yapıp "perşembe ve cuma günü de dahil okullar 4 gün tatil" olduğu şeklinde sosyal medyada yer alan paylaşımlara ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü, okulların iki gün tatil edildiği ile ilgili duyurunun benzerini yapıp "perşembe ve cuma günü de dahil okullar 4 gün tatil" olduğu şeklinde sosyal medyada yer alan paylaşımlara ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

    Müdürlükten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerindeki eğitim kurumlarında, olumsuz hava şartları nedeniyle 6-7 Ocak tarihlerinde eğitime 2 gün ara verildiği hatırlatıldı.

    Tatil kararının, müdürlüğün internetteki web sayfasında duyurulduğunun kaydedildiği açıklamada, "Ancak bu duyurumuzun resmi çekilerek, 'Eğitime 4 gün ara verildi' şeklinde üzerinde düzenleme yapılarak, sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıldığı tespit edilmiştir. Bu paylaşım haberi gerçek dışı olup, paylaşım yapan kişilerin tespiti ve gerekli adli soruşturma için çalışmalar başlatılmıştır" denildi.

    Açıklamada, söz konusu habere itibar edilmemesi, konu ile ilgili olarak müdürlüğün internetteki resmi web sitesinin ziyaret edilmesi gerektiği ifade edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow