hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süleyman Aslan tahliye edildi

    Süleyman Aslan tahliye edildi
    expand

    17 Aralık soruşturmasında tutuklu bulunan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin tahliyesine karar verildi. Mahkeme, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan ve İşadamı Rıza Sarraf'ın ise tutukluluk halinin devamın karar verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın avukatı Ersan Şen'in de aralarında bulunduğu avukatlar geçtiğimiz günlerde tutukluluğa itiraz etti.

    İtirazı değerlendiren 19. Sulh Ceza Mahkemesi, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan, Abdullah Happani, Mohammadsadegh Rastgar Shısheh Garkhaneh, Ahmet Murat Öziş, Onur Kaya, Umut Bayraktar'ın tahliyesine karar verdi.

    Süleyman Aslan'ın avukatı Ersan Şen, nöbetçi İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararının ardından Üsküdar'daki Paşakapısı Ceza İnfaz Kurumu'na geldi.

    Aslan bir süre sonra cezaevi içerisine alınan siyah bir minibüse binerek, buradan ayrıldı.

    Çıkışta gazetecilere açıklama yapan avukat Şen, müvekkilinin adli kontrol tedbiri uygulanmadan bihakkın tahliye edildiğini belirterek, müvekkili hakkında herhangi bir yurt dışı yasağı da bulunmadığını bildirdi.

    Kamuoyunda, soruşturmanın gizliliği ihlal edilmek suretiyle yanlış algı oluşturulduğunu, yargısız infaz yapıldığını ifade eden Şen, soruşturmada ilerleyen aşamada davaya dönerse maddi hakikatlerin yerli yerine oturacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müvekkilinin, evinde elde edildiği iddia edilen paralarla alakalı ayakkabı kutusu üzerinden yapılan bir takım kurgular ve senaryolarla yargılanmadan suçlu ilan edildiğini dile getiren Şen, bunun doğru olmadığını, müvekilinin kişi hak ve hürriyetleri yok edildiği halde tahammül ve sabrederek
    ortaya koymaya çalıştıklarını anlattı.

    "Aslan'ın delillerin büyük oranda toplanması karşısında tahliyesine karar verildi"

    Mahkeme Süleyman Aslan'ın tahliyesine ilişkin kararında, şu ifadelere yer verdi:

    "Aslan'ın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti mevcut delil durumu, üzerine atılı suçun vasıf değiştirme ihtimali, savunması, tutuklama sonrasında dinlenen tanık beyanları ve hakkındaki suçlarla ilgili olarak delillerin büyük oranda toplanması karşısında tahliyesine karar verildi."

    "Tutuklu kalmaları mağduriyete sebep vermemeli"

    Mahkeme diğer 5 şüphelinin tahliyesine ilişkin kararında da, "Üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, faillik durumlarının değişme ihtimali, mevcut delil durumu nazara alındığında tutuklu kalmalarının mağduriyetlerine sebebiyet vermemeleri bakımından CMK 100. ve devam maddeleri gereğince tahliyelerine karar verildi" dedi.

    Aslan dışındaki 5 kişi en yakın karakola imza atacak

    Öte yandan mahkeme, Abdullah Happani, Mohammadsadegh Rastgar Shısheh Garkhaneh, Ahmet Murat Öziş, Onur Kaya ve Umut Bayraktar'ın yurtdışına çıkışını yasakladı, ayrıca ikametlerine en yakın karakola pazar günü saat  imza atmalarına karar verdi.

    Sarraf ve bakan çocuklarının tutukluluğuna devam kararı

    Mahkeme Rıza Sarraf, Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan'ın üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, delillerin tam olarak toplanmamış olması ve kaçma ihtimallerin nazara alınarak tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.  Öte yandan soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Özgür Özdemir ve Hikmet  Tuner'in avukatlarının tutukluluğa itraz etmediği için haklarında karar verilmediği öğrenildi.
     
     3 kişi daha önce tahliye olmuştu

    17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Muacet Korkmaz, Emir Eroğlu ve Rüçhan Bayar daha önce  tahliye edilmişti. Dava kapsamında tutuklu şüpheli sayısı 5'e düştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow