hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye sınırında F-16'lar havalandı

    Suriye sınırında F-16lar havalandı
    expand

    Suriye'ye ait bir MI-8 helikopterinin Hatay'ın güneyinde sınıra yaklaşması üzerine iki F-16 uçağı, bölgeye yönlendirildi. Söz konusu hava aracı, sınıra 1,9 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Genelkurmay Başkanlığı, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında keşif-gözetleme uçuşu icra eden bir deniz karakol uçağına, Yunanistan'a ait iki F-16 uçağı tarafından 56 saniye süreyle radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğunu bildirdi.

    Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, TSK'nın günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

    Buna göre, Türkiye-Suriye hudut bölgesinde hava muharebe devriye görevi icra eden iki F-16 uçağı, Suriye'ye ait bir MI-8 helikopterinin Yayladağı/Hatay güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi ancak Suriye'ye ait söz konusu hava aracı sınıra 1,9 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı.

    NATO'nun Etkin Çaba Harekatı'na destek kapsamında, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında keşif-gözetleme uçuşu icra eden bir deniz karakol uçağına, Yunanistan'a ait iki F-16 uçağı tarafından, saat 14.22'de 56 saniye süreyle radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

    Ayrıca dört F-16 uçağıyla Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu yapıldı.

    Deniz Yıldızı-2014 Tatbikatı

    Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca 7-11 Nisan 2014 tarihlerinde 41 gemi ve 11 deniz-hava unsurunun katılımıyla Karadeniz'de icra edilen yıllık planlı Deniz Yıldızı-2014 Tatbikatı ve Poyraz-01/2014 Tatbikatı sona erdi. Koordineli olarak yapılan tatbikatlar kapsamında hedeflere ulaşıldı, birlik ve gemiler üs ve limanlarına geçti.

    Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nun faaliyetleri kapsamında, TCG Oruçreis Thema/Gana'ya, TCG Gediz, TCG Heybeliada ve TCG YB. K. Güngör Abıdjan/Fildişi Sahili Limanı'na intikale devam etti.

    Aden Körfezi, Somali Havzası, Arap Denizi ve Hint Oyanusu'ndaki Deniz Haydutluğu ile Mücadele Harekatı'nı ve bölge ülkeleri ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve Deniz Kuvvetleri ile ortak eğitimler faaliyetlerini tamamlayan TCG Gelibolu, Türkiye'ye dönüşü kapsamında liman ziyareti maksadıyla Cibuti'ye geçişine sürdürdü.

    TCG Gaziantep, Bergen/Norveç'te icra edilen "Norveç Deniz Kuvvetlerinin 200'üncü Kuruluş Yıl Dönümü Törenleri"ne katılıyor. TCG Gökçeada, NATO Daimi Deniz Görev Grubu–2 Okyanus Kalkanı Harekatı kapsamında Hint Okyanusu'nda deniz haydutluğu ile mücadele maksadıyla karakol görevine devam etti. TCG Bartın, Birleşmiş Milletler UNIFIL Harekatı kapsamında Mersin liman ziyaretinde bulunuyor. Diğer harekat eğitim faaliyetleri kapsamında toplam 19 gemi seyir icra etti.

    Sahil Güvenlik Komutanlığı, dört bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi yerine getirdi.

    Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, Anadolu Kartalı Eğitimi tatbikatına iştirak ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow