hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sütçü İmam Üniversitesi'nde kavga

    Sütçü İmam Üniversitesinde kavga
    expand

    Kahramanmaraş’taki Sütçü İmam Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında çıkan tartışma, taşlı-sopalı kavgaya dönüştü. Ortalığın savaş alanına döndüğü kavga, polisin biber gazı ve basınçlı suyla müdahalesiyle sonlandırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Yüksel Tekin’in dün kent merkezinde MHP’li bir grup tarafından dövüldüğünü öne süren karşıt görüşlü öğrenciler, üniversitenin Avşar Kampusu’nda toplandı. Birbirleriyle sözlü sataşan öğrenciler daha sonra taş ve sopalarla saldırdı. Bazı öğrencilerin hafif yaralandığı olayların bildirilmesi üzerine kampusa zırhlı araçlar ile çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi.

    Polisin dağılmaları yönündeki uyarısına taşlarla karşılık verilmesi üzerine, gruplara basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti. Ortalığın savaş alanına döndüğü kampuste bekleyişini sürdüren öğrenciler arasında gerginliğin yeniden yaşanmaması için polis güvenlik önlemlerini artırdı.

    Akdeniz Üniversitesi de karıştı

    Akdeniz Üniversitesinde karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında arbede yaşandı.

    Üniversite yerleşkesindeki Olbia Çarşısı'nda stant açan bir öğrenci grubu, karşı görüşlü öğrencilerle tartışmaya başladı.

    Tartışma, iki grubun birbirine taş atmaya başlamasıyla kavgaya dönüştü. Bu sırada çevrede önlem alan çevik kuvvet ekipleri, iki grubun arasına girerek kavgayı önlemeye çalıştı.

    Bazı öğrencilerin ellerinde sopa bulunması da dikkati çekti. Karşılıklı slogan atan öğrenciler, bir süre daha birbirlerine taş ve şişe fırlattı.

    Gruplar, yerleşkeye TOMA ve panzerlerin getirilmesinin ardından dağıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow