hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taksim Dayanışmasının davası 20 Ocak'a ertelendi

    Taksim Dayanışmasının davası 20 Ocaka ertelendi
    expand

    Mücella Yapıcı'nın da aralarında yer aldığı Taksim Dayanışması üyelerinin yargılandığı Gezi davası, 20 Ocak'a ertelendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taksim Dayanışması üyelerinin yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Toplam 26 kişinin yargılandığı davada, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nden Yüksek Mimar Mücella Yapıcı, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, İstanbul Tabip Odası Eski Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu, EMEP GYK Üyesi Ender İmrek ve HDK Üyesi Haluk Ağabeyoğlu'nun aralarında olduğu sanıklar, "örgüt kurmak ve yönetmekle" suçlanıyor.

    Davanın ikinci duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'ndaki 33. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Savunmaların alınmaya devam edildiği duruşmada, avukatlardan Yıldız İmrek, müvekkillerinin örgüt menfaati için değil, kamu menfaati için tutum aldıklarını ve hukuksuzca yargılandıklarını belirtti ve derhal beraatlerini talep etti.

    Avukatlardan Volkan Özer de iddianamede gösterilen fotoğraflardan hiçbirinin müvekkiline ait olmadığını, hatta hiç benzemedine işaret etti.

    Davada avukatlar, örgüt suçlamasının afaki ve tümüyle siyasi iktidarin talimatıyla hazırlanmış bir iddianame olduğunu savundu. "Örgüt kurmak ve yönetmekle" suçlanan Taksim Dayanışması üyelerinin avukatları, müvekkillerinin savunmaları alınmadan yargılamaya son verilmesini talep etti. Bu talebi reddeden mahkeme, duruşmayı 20 Ocak 2015'e erteledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan davanın ilk duruşmasında savunma yapan Taksim Dayanışması üyeleri Gezi direnişinin meşru, demokratik bir hak olduğunu belirterek suçlamaları kabul etmemişti.

    Taksim Dayanışması üyelerinin avukatları ise iddianamenin somut delillerden uzak, tamamıyla söylentilerden oluştuğunu, özellikle iddianamenin giriş kısmında ne suçlamaların kişilerle bir bağının kurulduğunu, ne de olayın ne zaman, nasıl, hangi mekanda gerçekleştiği gibi en temel sorulara cevap vermediğini ifade etmişti.

    Taksim Dayanışması üyeleri, duruşma öncesinde adliye önünde "Hırsızlar ve katiller dururken Taksim Dayanışması yargılanamaz" pankartı açarak basın açıklaması yaptı.

    İsmet Yılmaz'dan peşmerge açıklaması

    IŞİD'in mevzisine girdi, militanlarıyla görüştü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow