hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taksim ve Diyarbakır'da Kobani'ye destek yürüyüşü

    Taksim ve Diyarbakırda Kobaniye destek yürüyüşü
    expand

    Kobani'de IŞİD saldırılarını protesto etmek ve bölge halkına destek için Taksim Tünel'den binlerce kişi Galatasaray Meydanı'na yürüdü. Diyarbakır'da da 10 bini aşkın kişi IŞİD'i protesto yürüyüşü düzenledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD'in Kobani'de YPG'nin kontrolündeki bölgelere karşı başlattığı saldırı devam ederken, Türkiye'nin dört bir yanında bölge halkıyla dayanışma eylemleri düzenlendi. İstanbu'da da Taksim Tünel'de toplanan binlerce kişi Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

    Saat 15.00'de Tünel'de toplanan kalabalığın yürüyüşüne önce barikat kuran çevik kuvvet ekibi tarafından izin verilmedi. Kalabalığın giderek artması üzerine yapılan görüşmeler sonunda polis barikatı kaldırıldı ve kitle Galatasaray Meydanı'na yürüdü. HDK ve HDP'nin çağrısıyla yapılan eyleme birçok kitle örgütü ve bazı siyasi partiler de destek verdi.

    Suriye sınırı savaş alanına döndü

    Yürüyüş, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in yaptığı açıklamanın ardından Galatasaray Meydanı'nda son buldu.

    Diyarbakır'da eylem günü

    IŞİD'in Suriye'nin Rojava Bölgesi'ndeki Kobani'ye yönelik saldırıları, Diyarbakır'da HDP'li milletvekili, DBP'li belediye başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi. Milletvekilleri, belediye başkanları ve STK temsilcileri, yürüyüş sonrası otobüslerle Kobani halkına destek vermek üzere Suruç sınıra hareket etti.

    DHA, IŞİD'in "ölüm yolu"nu görüntüledi

    Saat 13.00 sıralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binası önünde toplanan kalabalık, Koşuyolu Parkı'na doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Seçim otobüsünün üzerine çıkan DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, halkı Kürtçe ve Zazaca selamladıktan sonra Türkçe yaptığı konuşmada, sınırda barış ve destek zinciri oluşturmaya davet ederek, "Bu günkü saldırılar sadece Kobani'de, Rojava'da açığa çıkan halkların devrimini yok etmeye dönüktür. IŞİD faşizmini sadece izlemeyiz, bütün gücümüzle Kobani direnişine destek vereceğiz. IŞİD saldırıları, demokratik ve bütün yaşamı hedef almaktadır. Alternatif yaşam biçiminin ortaya çıkmasını engellemektedir. Bütün halklar buna müsade etmeyecektir, biz müsade etmeyeceğiz. Bu saldırılara gözünü kapatanlar, duymayanlar, görmeyenler halkların vicdanında mahkum edilecektir. Bir kaz daha belirtmek istiyoruz; bu saatten itibaren tüm halkımızı ve halkları Kobani'deki direnişe sahip çıkmaya ve sınırda barış zinciri oluşturmaya davet ediyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞİD'den kaçan 5 bin Suriyeli Türkiye'ye geldi
     
    Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Anlı da Kürtçe yaptığı konuşmada, "Biz diyoruz ki bugün tarihtir. Halkımızın tarihi yazılıyor. 50 yıl sonra, 100 yıl sonra çocuklarımız, torunlarımız bugünü konuşacak, sizi konuşacak, Amed direnişini, Afrin ve Cezire kantonlarını konuşacak" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow