hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Taner Yıldız: "IŞİD'den petrol almıyoruz"

    Taner Yıldız: IŞİDden petrol almıyoruz
    expand

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye bölgesinde güçlenmeye çalışırken, 2023 yılı hedeflerini ortaya koymuşken, bizim IŞİD'den Irak'tan, El-Nusra cephesi Suriye'den petrol aldığımızı iddia edenler oldu. Bu iddia tamamen asılsız, hatta yalandır, bir iftiradır. Türkiye'nin itibarsızlaştırılmasıyla alakalı bir çıkıştır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıldız, Müstakil Sanayieci ve İşadamları Derneği Kayseri Şubesi'nin (MÜSİAD) Anadolu Harikalar Diyarı'nda düzenlediği bayramlaşma programına katıldı.

    Yıldız, burada yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'de büyük bir katliam başlattığını belirterek, "Gazze'de insanlık, bütün değerleriyle beraber sınavını kaybetti. İsrail halkının tek tek hepsinin, yöneticileri gibi düşünmediklerini biliyoruz. İsrail halkına sormak istiyorum, Filistinlilerin, Alaska'daki yaralı bir fok kadar değeri yok mu?" dedi.

    Hiç kimsenin AK Parti hükümetleri ve Başbakan'ın, İsrail'le ilgili söylediği sözleri çok görmemesi gerektiğini kaydeden Yıldız, "Bütün dünya, İsrail'in katliamlarına göz yumup sessiz kalırken, bir tek sayın Başbakanımız, sesini çıkarıp gerekeni söylüyor. O nedenle bizim sözlerimiz çok görülmesin. Bulunduğumuz makamlar gelip geçicidir. Bizler her zaman doğruları söyleyeceğiz. Bizler, doğruları söylediğimiz kadar ahirette hesabımızı vereceğiz' diye konuştu.

    Bir takım çevrelerin son günlerde yine Türkiye'nin IŞİD'in kontrolünde olan bölgelerden petrol aldığına dair iddiaların gündeme getirildiğini anımsatan Yıldız, şunları söyledi:

    "Türkiye bölgesinde güçlenmeye çalışırken, 2023 yılı hedeflerini ortaya koymuşken, bizim IŞİD'den Irak'tan, El-Nusra cephesi Suriye'den petrol aldığımızı iddia edenler oldu. Bu iddia tatmemen asılsız, hatta yalandır, bir iftiradır. Türkiye'nin itibarsızlaştırılmasıyla alakalı bir çıkıştır. Bunlara kesinlikle tevessül etmeyeceğimizi, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak kesinlikle herkes bilir. Bununla alakalı bizim terör örgütünün içerisindeymiyçesine bir propaganda yapılmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz.

    O yüzden kesin ve net bir dille bunları yalanlarken, Türkiye'nin kendi içinden de zayıflatılmasıyla alakalı çalışmaların olduğunu hep beraber görüyoruz. Daha kısa bir süre önce polisin içerisinde, emniyet mensuplarımızın içerisinde kesinlikle sahiplenmedikleri bir yapıya paralel sahip çıktı. Hani ayrısı gayrısı yoktu bunun? Hani emniyet güçlerimiz arasında ayrı gayrı yoktu? Nereden çıktı bu? Bizler, hiçbir şekilde Türkiye'nin istikrarının bozulmasına, hangi gerekçe ile olursa olsun vesayetin konmasına taraf değiliz. Tam tersi karşısındayız. Bugün farklı gayelerle beraber Türkiye'nin bölünerek zayıflamasına yol açmak isteyenlerin, buna muvaffak olamayacaklarını buradan bir kez daha belirtmek isterim. "

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow