hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarihi hamamda karbonmonoksit zehirlenmesi: 2 ölü

    Tarihi hamamda karbonmonoksit zehirlenmesi: 2 ölü
    expand

    Bursa’da odun ve talaş yakılarak ısıtılan tarihi bir hamamda, işletmeci İsmail Varol (46) ile kendisini ziyarete gelen komşusu 80 yaşındaki Mehmet Durdu Özcan, karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibinde görevli hemşire, ölenlerden birinin ağabeyi olduğunu öğrenince gözyaşlarına boğuldu.

    Olay,  Merkez Osmangazi ilçesi Hisar Mahallesi, Oruçbey Sokak'ta bulunan Sultan II. Murat devrinde, Kara Timurtaş Paşa'nın oğlu Oruç Bey tarafından yaptırılan tarihi Oruçbey Hamamı'nda meydana geldi.  

    İddiaya göre, İsmail Varol(46) ile kendisini ziyarete gelen komşusu 80 yaşındaki Mehmet Durdu Özcan, tarihi hamamı ısıtmak için yakılan odun ve talaş sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek bayıldı.

    İsmail Varol'un eve gitmemesi üzerine saat 00.30 sıralarında tarihi hamama giden Orhan Varol (25) yerde hareketsiz yatan babası ile komşuları Durdu'nun bedenleri ile karşılaştı.

    Varol, 112 Acil Servis ve polisten ekiplerini arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, İsmail Varol ve  Mehmet Durdu Özcan'ın öldüğünü belirledi.

    Ağabeyinin öldüğünü öğrenen hemşire gözyaşlarına boğuldu

    Bu arada olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibinde görevli hemşire Şehriban Şentürk,  ölen kişilerden birinin ağabeyi İsmail Varol olduğunu görünce gözyaşlarına boğuldu. Çalışma arkadaşları tarafından teselli edilen Şehriban Şentürk’ün haber vermesi üzerine olay yerine gelen yakınları sinir krizi geçirip gözyaşlarına boğuldular.

    Cumhuriyet Savcısı’nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından İsmail Varol ve Mehmet Durdu Özcan’ın kesin ölüm sebeplerinin belirlenmesi için cesetleri otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow